pátek 12. srpna 2016

Vyřezávání dýní

Ale druhů dýní existuje celá řada a vyřezat si můžete třeba dýni ve tvaru hrušky, zelenou, žlutou nebo úplně maličkou tykev. Co se týká pořízení dýně, zkuste se poptat, zda soukromý pěstitel ve vašem okolí nerozprodává tuto oranžovou úrodu. Vesměs jsou ceny mnohem přívětivější, než je tomu v supermarketech. Na příští rok si klidně můžete zasadit.


Oči, nos, ústa – tedy nejzákladnější šablona při vyřezávání dýní. Nechte se inspirovat například těmito vzory a pohrajte si s jejich částmi.

Oči i zuby můžete vyřezat na nespočet způsobů, které dodávají dýni svůj finální charakter. Funkci nosu může zajistit třeba samotná stopka. Jak na vyřezávání dýní ? Každý, kdo si někdy zkusil dlabat dýni pochopí, že se nejedená o úplně jednoduchou práci. Pokud tedy plánujete nějakou tu dýni vydlabat společně s Vašimi dětmi, budete muset být docela nápomocni.


Představa, že bychom nechali děti zápasit s ostrým nožem při děrování silné slupky a. Vyřezávání dýní je podzimní zábava, kterou milují jak děti tak i dospělí. Svátkem „Samhain“ slavili Keltové konec starého (31. října) a začátek nového kalendáře (1. listopadu). Děkovali za sklizeň a zároveň se připravovali na příchod tmavého a chladného.

Tipy na vyřezávání dýní – inspirujte se od našich čtenářů. Postavte je ke vchodu a máte klid od návštěv :-) Dýni trošku jako z hororu nám poslala jedna naše čtenářka a vedle klasických usměvavých strašáčků vypadá vážně dost děsivě. Obreslit motiv můžete fixem nebo si obrysy můžete označit vypícháním hřebíkem či špejlí. Opatrně ostrým nožem vyřežte vyznačené otvor.


Ořezané plochy můžete natřít vazelínou - zabráníte tak rychlému vysychání krajů. Na vyřezávání dýní nemusíte být žádný extra umělec. Stačí vám ostrý nůž na odříznutí vršku dýně a samotné vyřezávání , lžíce na vydlabání dužniny, tlustý fix na předkreslení obličeje nebo u složitějších obrázků šablona a – voilá, můžete se pustit do tvoření. Druhy dýní vhodné k vyřezávání , jak dýni vyřezávat, inspirace. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.


Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookie. Ještě před pár lety byl zvyk dlabání dýní u nás neobvyklým. Tužkou nakreslete dekorační vzor na dýni. Zpočátku na tužku tlačte pouze lehce, dokud nebudete spokojeni s vytvořeným vzorem, a až poté čáry obtáhněte silněji, aby byly jasně patrné. Historie vyřezávání dýní.


Mnohé z našich dětí by ho chtěly slavit také, protože je to vlastně takový velký karneval v maskách, při kterých naše ratolesti navštěvují sousedy a koledují sladkosti. Halloween je svátek, který se slaví 31. Miluji dýně a cokoli z nich.


Letos jsem měla plnou zahradu dýní.

Nemusela jsem sekat ani trávu jelikož tam byly jen dýně hokaido a máslové. Též jsem měla dýně na okrasu a vnoučatům pomohly ve skautě k vyřezávání. Prostě kdybych je letos prodávala asi bych vydělala,ale já je rozdávala a byla jsem ráda ,že lidem chutnají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky