čtvrtek 11. srpna 2016

Domácí majonéza postup

Domácí majonéza postup

Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Preto si vajíčka a pripadne aj horčicu vyberieme z chladničky aspoň dve hodiny vopred. Domácí majonéza - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Majonéza je vyšší dívčí. Má tendenci se srazit, ale pokud dodržíte přesně postup , zvládnete ji na jedničku. Víme, jak připravit dokonale jemnou domácí majonézu s pocitvým podílem žloutků i majonézu bez vajec. Podívejte se na tři snadné recepty. Aj mne sa stalo že majonéze šiblo sekla sa a takže už nebolo čo skaziť tak som to hodila do mixéra riadne zmixovala a čuduj sa svete bola krásna hladká a odvtedy robím len v mixéri a dokonca ani nemám suroviny jednej teploty a olej lejem bez toho aby som dávala pozor a majonéza je krásna , chutná a hladká , vďaka za technické vymoženosti, takže ak majonéze šibne.


Na přípravu domácí majonézy jsem vyzkoušela všechny možné druhy olejů. Panenský olivový olej (extra virgine) je příliš chuťově výrazný, z kokosového oleje nebo sádla má majonéza hodně netypickou chuť (osobně vyzkoušeno), avokádový olej nebo ořechové varianty vyženou domácí majonézu cenově na úroveň kaviáru, hroznový či rýžový olej je sice. U nás se tradiční domácí majonéza dělala vždycky přesně tak, jak je popsáno v příspěvku 5. Na výrobu domácí majonézy si vystačíte s kvalitními surovinami a tyčovým mixérem. Za minutku máte hotovo. Suroviny: celé vejce lžičky citrónové šťávy cca 1ml oleje.


Domácí majonéza postup

Když ji rozpočítáte na porce, zjistíte, že jste snědli trošku žloutku a lžíci kvalitního oleje. To snad ještě nikomu žaludek neprovrtalo, píše v úvodu svého receptu. Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme žloutek se solí, pepřem a na nejvyšší stupeň umixujeme. Pravidelným pramínkem přiléváme olej do šlehače tak, aby vznikla hladká majonéza. Nakonec přidáme citronovou šťávu.


Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na díl mléka jsou díly oleje. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá. Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí. Každý si vylepší podle své chuti.


Tu dělají ve velkém, přidávají různé stabilizátory, emulgátory a jiné přídatné látky, které docílí to, aby vám majonéza v chladničce vydržela i pár měsíců. Ta domácí je přece jen ze syrových vajec, proto dbejte čerstvost a pokud se dá. Ujistěte se, že všechny přísady mají pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí. V míse pomocí metly šlehejte žloutky, hořčici, osolte a opepřete.


Zašlehejte citronovou šťávu. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách. Výborná bezvaječná majonéza , kterou si můžeme ochutit podle své chuti. Vyzkoušejte jednoduchý recept.


Domácí majonéza postup

Ukážeme vám, jak si můžete připravit snadno a rychle domácí majonézu. Co potřebujeme: hořčice vaječné žloutky citronová šťáva cukt mořská sůl bílý pepř 1- 1ml. Do husté majonézy přidat (míra na jedno vejce) pol.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky