Pokud nastrouháte část brambor na hrubo na tzv. Stačí usmažit jen jednu lžíci těsta a když se trhá a nedrží pohromadě tak, že nejde otočit, přidáme ještě trochu mouky. Asi jsme všichni zvyklí na ty svoje. Na strouhání brambor jsem si koupil robot který má sice ještě spoustu dalšího příslušenství ,ale používám ho pouze ke strouhání brambor.
Na bramboráky a Slovenské halušky. Jemné a vykrajované do placiček. Nejčastěji se recepty liší v přidávání na kostičky.
Moje bramboráky žerou všichni a strouhám na hrubém struhadle. Zajímalo by mě na čem to strouháš ty? Jednou, když jsem byl ještě mlá mi to moje bába nastrouhala na jemno. Musel jsem to zakázat, to se nedalo pozřít.
Ale jinak ať si každý připravuje podle svého, nikomu svoji přípravu nevnucuju. Přestavuje kotouč na krájení, strouhání a krouhání, který je vyroben z vysoce kvalitní. Lze připravit bramborák z nových brambor ? Lze, a my poradíme, jak na to.
Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou. Bramborák z nových brambor : Jde to. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi. Hravě zvládne hrubé i jemné strouhání , tenké plátky a krájení. Dále má nástavec na bramboráky a zvládne strouhání i tvdého sýru. Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka, přidáme majoránku a sůl.
A vodu jsem si taky nebyla jistá, jestli se slívá nebo ne, tak jsem to nechala tak, jak to bylo, neslívala jsem. Směs necháme minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Už jsem bramboráky nějak dlouho nedělala, tak jsem trochu tápala, kolik vajec by to chtělo. Taky asi tak třetinu brambor strouhám na hrubo, mám to hrubo strouhané raději, ale všechno na hrubo, to pak nedrží. Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova.
Hodí se samotné nebo jako příloha. Krok 1: Oloupané brambory nastrouhejte. Najemno pro hladší strukturu, nahrubo pro křupavější bramboráky nebo půl na půl pro něco mezi tím. Některé recepty doporučují spařit brambory horkým mlékem, aby nezhnědly, ale z děvčat to nikdo nedělá – a já jim musím dát za pravdu: těsto je pak zbytečně řídké a musí se do něj dát mnohem více mouky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat.
Opečte je z obou stran dozlatova. Pokud máte jen malou pánev, připravujte na ní pouze jeden bramborák. Jestliže bramboráky připravujete na větším množství tuku, přebytečnou mastnotu z nich odsajte kuchyňským papírem. Strojky jsou vhodné na strouhání tvrdého pečiva, oříšků, mandl.
Což ale když dostaneme neodolatelnou chuť na bramborák v době, kdy jsou na trhu je brambory nové? Tento mixér, nebo-li elektrické struhadlo má bubínků pro funkcí. Nástavce lze jednoduše zasunout jeden do druhého a díky tomu je.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.