čtvrtek 22. března 2018

Červené víno k vepřové panence

K hustším bílým polévkám je nejvhodnější kořenité Sylvánské zelené či suché Rulandské bílé. K boršči doporučujeme láhvově zralé rosé nebo plnější červené víno. Maso, ryby a omáčky Zjednodušeně se dá říct, že platí pravidlo k bílému masu bílé víno , k tmavému masu červené víno.


Suché plnější růžové víno s tóny červeného a černého letního zahradního ovoce. Vhodné je víno s minerální strukturou, šťavnatou kyselinou a středním alkoholem.

A k pití si budete přát? Zdánlivě neškodná otázka, která dokáže způsobit těžkou hlavu mnoha zákazníkům. A když ještě dojde na ochutnávání, orosí se často čelo i protřelým návštěvníkům vináren.


Jak se neztrapnit při výběru vína? Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak postupovat po kuchařském žebříčku k vyšším metám, třeba až k dokonalému bifteku. Za vepřovou panenku totiž neutratíte celou výplatu a postupně si zvyknete, jak zprudka opéct maso na pánvi a připravit z něj skvostný steak.


Když podáváte vepřové maso, můžete jej zapíjet víny bílými i červenými.

K tučným pokrmům se hodí vína starší a kyselejší. U hovězího masa máte jednoduché rozhodování, hodí se k němu víno červené. Podle způsobu přípravy masa se pak rozhodnete pro víno lehčí nebo těžší. Drůběží maso vždycky doplňte jen bílým, mírně aromatickým vínem, zkuse třeba Muller Thurgau nebo Pálavu. K hovězímu podávejte vyzrálejší, plná červená vína.


Vsaďte na Cabernet Sauvignon a neuděláte chybu. Doporučuje se podávat při teplotě – 20°C. A vzhledem k tomu, že i do omáčky se bude přidávat červené víno , budeme vybírat víno z modrých odrůd.


K zajíci na černo bych doporučil naši nejrozšířenější odrůdu pro výrobu červeného vína - Svatovavřinecké anebo atraktivní Modrý Portugal v kvalitě VOC či od jakostního vína po pozdní sběr, nejlépe ze. Our new desktop experience was built to be your music destination. Vepřová panenka s ananasem - recept: Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje, soli a pepře. Grilovaná kachní prsíčka s brusinkovou omáčkou, podávaná s bramborovými noky a pečeným jablkem. Příprava omáčky Červené víno svaříme na polovinu objemu, přidáme cukr a brusinky, necháme přejít varem a poté přidáme na půlkolečka nakrájený pomeranč a citrónovou šťávu.


Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – Burda International CZ s. Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek.

Odhlásit se můžete kdykoliv. Alazanis Valley je gruzínské červené přírodně polosladké víno z odrůdy Saperavi, které rostlo v údolí stejnojmenné řeky Alazanis. Můžete jej koupit přímo v naší online vinotéce.


Nabízíme rychlé doručení kurýrem Messenger a všechny lahve máte od nás pojištěny. Purpurově červená barva, vyzrálé ovocné aroma, s příjemným nádechem dřeva. Chuť je plná červeného zahradního ovoce, doplněná jemnou kyselinkou. Toto víno se skvěle hodí k vepřové panence v pepřové omáčce. Pokud si doma připravíte pečené kuře, husu nebo kachnu, tak je dobré pečínku doplnit zelím.


Jen bych červené víno nahradila bílým a místo rozmarýnu dala tymián. Trojdielny televízny film o osudoch slovenského vinohradníckeho rodu podľa románu Františka Hečka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky