pátek 30. března 2018

Grafická karta jak vybrat

Grafická karta primárně zvyšuje grafický výkon počítače. To znamená, že umožňuje rychlejší, plynulejší a lepší zpracování grafiky, která může být zhmotněna v nejrůznějších podobách. Jsou to nejenom počítačové hry, ale i zpracování videa a ostatní multimédia. Zaměřte se též na příkon karty, výkonná grafická karta vyžaduje dostatečně výkonný zdroj.


Technicky vzato je grafická karta kompatibilní prakticky s jakýmkoli procesorem, slabší procesor by ovšem výkonnou grafickou kartu mohl brzdit. Pro vás to znamená, že karta musí být lépe chlazena. A to většinou z důvodu nedostačujícího výkonu. Výběr vhodné karty není jednoduchý úkol, a proto byste měli zvážit nejrůznější parametry, které by vám pomohli rozhodnout o správném nákupu.


Jak poznat vadnou grafickou kartu? Jak zjistit typ grafické karty jsme popsali v našem předchozím návodu. Protože se jedná o spotřební zboží, může docházet k jejímu poškození a potřebě výměny.


K výměně se můžete uchýlit také z důvodu. Vhodná i pro vyšší rozlišení než Full H např. Softwarový ovladač pro přepínání mezi grafikami za běhu je totiž zpravidla dostupný pouze pro Windows.


Druhou komplikací je pak podpora ze strany. Väčšinou platí, že čím je karta výkonnejšia, tým vyšší je tepelný výkon (TDP). Pre vás to znamená, že karta musí byť lepšie chladená. Zdraví, mám v plánu koupit si novou grafickou kartu do svého počítače.


Grafická karta jak vybrat

Nejsem žádnej expert, spíš jenom pokročilejší uživatel. Díval jsem se na netu na videa jak se to karta vyměňuje a tak. Chci se jenom zeptat, je možnost že by mi nová grafická karta nějak nefungovala? Já myslím že je hlavní, aby byla PCI-e a. Dedikovaná grafická karta je nepostradatelnou součástí každého počítače, kde potřebujete vyšší grafický výkon, než dodává ta integrovaná. Využijete ji při hraní her, úpravách a střihu videa, modelování nebo na jakékoliv jiné zpracování grafiky.


Nuže - naše poznatky a názory na výběr grafiky nám přinese Matouš! Chcete si koupit grafickou kartu, pročítáte recenze, studujete grafy, díváte se na videa - ale pořád se nemůžete rozhodnout. Problém je v tom, že vás zavaluje strašná spousta. Nejlepší grafická karta vybavena 256-bitovou sběrnici, ale to není limit.


Grafická karta jak vybrat

Jak vybrat grafickou kartu pro hraní her Většina hráčů se neustále hádali, který výrobce je lepší: NVIDIA nebo ATI. Jeho vlastnosti grafická karta NVIDIA GeForce a ATI Radeon jsou velmi podobné, a to jak do interní paměti a na přilnutí. Důležité je také vědět, kolik má vybraná karta portů a jaké to jsou. Především v případě, kdy využíváte více monitorů, je potřeba si předem naplánovat, jak je ke kartě zapojíte.


Většinou to bude kombinace portů DVI- DisplayPort a HDMI. Nakonec se vyplatí zjistit, zdali má karta tzv. Její výběr by měl odpovídat vašim nárokům na plynulost, úroveň grafických nastavení a rozlišení her. Ideální je volit z grafických karet poslední generace.


Grafická karta jak vybrat

Získáte tím jistotu, že za vaše peníze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky