čtvrtek 29. března 2018

Domácí jogurt v jogurtovači

Naliju do sklenicek, ted je mam u jogurtovace ale driv jsem davala sklenicky od presnidavky. Z te davky jich je sedm. Tématické fráze: domácí jogurt domácí jogurt se sušeným mlékem domácí jogurt recept recept na domácí jogurt recepty na domaci jogurt v jogurtovaci jak se dělá jogurt domáci jogurt v jogurtovači jak udělat domácí jogurt v jogurtovači recept na domaci jogurt v jogurtovaci domácí jogurt susene mleko domaci jogurty domácí.


Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Domácí jogurt bez jogurtovače. Výroba jogurtu v jogurtovači však není žádná věda.

Postup přípravy zabere jen několik minut a vaše tělo vám za zdravý jogurt bude jen a jen vděčné. Připravte si jogurt podle sebe. Z jogurtovače vyndáte hotový jogurt , který je dobré spotřebovat do – dní. Mlieko nechajte v rúre aspoň 5-hodín a počas tohto procesu rúru neotvárajte, aby vám teplo zbytočne neunikalo.


Po 5-hodinách vyberte hrniec s pohárikmi a pripravený máte plnohodnotný domáci jogurt. Ak chcete jogurt dochutiť, pridajte si doň džem, roztopenú čokoládu, alebo si uvarte tekutý karamel. Je to vlastne chov kvasiniek, baktérií a mikroskopických bacilov, ktoré nám jogurt vytvárajú.


Jogurt sa nevyrába – jogurt sa pestuje. Vyrobiť si kvalitný jogurt doma bez použitia zvláštnych zariadení – jogurtovačov a živých kultúr či baktérií nie je vôbec tak zložité, akoby sa na prvý pohľad zdalo.

Vyrobíte si ho pritom za zlomok ceny, čo stojí v obchode. Doba zrání jogurtu se odvíjí od toho, v jaké teplotě budete vkládat mléko obohacené o jogurt do nádob a skleniček. Pokud už na počátku bude mít mléko kolem °C, pak bude jogurt v jogurtovači hotový za až hodin.


Podívejte se spolu s námi, jak se takový domácí jogurt vyrábí. Je výhodou, pokud máte jogurtovač - zařízení sloužící k pohodlné výrobě jogurtů. Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát. Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě - °C. V návode sa uvádza, že mlieko treba najprv zahriať na stupňov.


Ty v svojom recepte žiadne zahrievanie nespomínaš. Zariaľ som robila jogurt 2krát, najprv len z mlieka, ktoré som zohriala a jogurtu, potom som pridala aj sušené mlieko, ale stále to nie je ono. Cena takéhoto 2ml jogurtu je približne 10€ a nedá sa chuťovo porovnať s kupovaným. Taky dělávám domácí jogurt , naposledy s medem, ten jsem přidala hned.


Při výrobě mám ale nižží teplotu, do těch 40°C. Taky kromě skleniček v jogurtovači nebo termo tašce používám velkou termosku určenou na jídlo - se širším hrdlem. Jsou to všechno více či méně dobře skryté věci, které v jogurtu rozhodně být nemusí, a to ať jde o základní bílý jogurt , nebo jogurt ochucený. Niekto mlieko neohrieva na ° C, ale len na °C a hneď primiešava k mlieku jogurt.


Ak budete chcieť nabudúce hustejší jogurt , mlieko v prvej fáze zohrejte k miernemu varu a za stáleho miešania ho asi minút povarte. Z mlieka sa tak odparí voda a jogurt bude hustejší.

Jedním ze způsobů, jak si doma připravit jednoduše kvalitní domácí jogurt , je použít jogurtovač. V něm se udržuje stálá teplota (asi stupňů) po určitou dobu, kterou potřebují jogurtové bakterie pro svůj růst. Na našem trhu je již dnes velký výběr jogurtovačů, za přijatelnou cenu.


Anebo si vyrobit domácí jogurt v jogurtovači ! Kvalita většiny jogurtů v supermarketech je hrozná… Do počátku 90. Minimální obsah sušiny v bílém jogurtu byl stanoven na , ale po. V nich se domácí jogurt vytvoří a dále se v nich i snadno skladuje v lednici. Většinou bývají skleněné, ale ani plastové nejsou výjimkou, stejně jako používání jedné jediné mísy, ze níž jogurt nabíráte.


Objem udává, jaké množství jogurtu dokáže zařízení vyrobit na jedno zapnutí. Někoho může zaskočit kyselá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky