středa 7. srpna 2019

Litinové pánve test

Typ litinové pánve Před samotnou koupí si zvažte, na co budete danou pánev používat, případně pro kolik osob vařit. Klasické litinové pánve vzhledem ke své rozměry, hloubku a kulatý tvar jsou vhodné tak na smažení, jakož i dušení, či přípravu placek a palačinek. Pokud však často vaříte omáčky nebo asijské.


Recenze, Zkušenosti a Test ⭐ poradí, jak vybrat levné, kvalitní a ověřené produkty. Ať kuchař nebo kuchařka, každému vyhovuje jiný. Poradíme, jak vybrat pomocí německých testů a recenzí od renomovaných testujících organizací.


Tak je v tomu v případě teflonových pánví, které ovládly kuchyně. Tomuto trendu podlehly i keramické pánve. Vypálení povrchu litinové pánve je důležité z hlediska udržení pánve v dobré kondici. Tento proces je nutné provést už před prvním použitím. Pokud se jídlo při přípravě připéká, vypalování zopakujte.


Jestliže vyžadujete, aby se chuť vašeho steaku co nejvíce blížila tomu z klasického grilu, rozhodně se zamyslete nad koupí litinové pánve Staub. Použitý materiál napomáhá podobného chuťového zážitku docílit. Významným pozitivem je značná rychlost přípravy jídla vlivem perfektního vedení tepla.


Vzhledem k tomu, že pánve jsou zhotoveny z odlišných výrobních materiálů, musíte k péči o ně přistupovat individuálně. Lepší je využít obyčejnou vodu a jemný ubrousek. Litinové pánve – Nepoužívejte čisticí prostředky a nevkládejte je do myčky nádobí. Popřípadě volte sůl v kombinaci s olejem.


Stará škola, která zaručí důkladné opečení. Litinová pánev totiž vodí teplo tak jako žádný jiný druh pánví, a tak je skvělá na pražení mastných jídel. Takové pánve jsou těžší než její protějšky, ale to vynahrazuje rovnoměrným zahříváním celé plochy. Více přilnavé jsou ocelové a litinové pánve , které musí být používány s malým množstvím tuku, jinak se vám maso na nich připálí. Tradičnější wok pánve bývají železné nebo litinové.


U moderních produktů prodávaných u nás se ale zpravidla setkáte s hliníkovým jádrem opatřeným nějakým typem nepřilnavého povrchu. Může jít o teflon, granit nebo i titan či jiný materiál. Důležité je ujistit se o zdravotní nezávadnosti použitých kovů či látek. Domácí pomocníci - Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře.


Každý může přidat vlastní recept. Téměř by se dalo říci, že litinové pánve mají duši. Kus po kusu jsou tvořeny odlitím do speciálních forem a mohou si pamatovat přípravu jídel napříč generacemi.


Pořídit lze buďto pánve bez povrchové úpravy, nebo se smaltem. Poměrně pomalu se zahřívá a ochlazuje a vyžaduje důkladné sušení a namazání. Na litinu spoléhali celé generace kuchařů pro její cenovou dostupnost, dlouhou životnost a schopnost zvládnout vysoké teploty potřebné na pečení a smažení, jakož i na pomalu se vařící jídla a pomalu se.


Teplo je rozváděno rovnoměrně po celém dnu pánve. Jedná se o těžší výrobní materiál. Výhodou jsou ovšem pořizovací náklady. Hliníkové pánve disponují lehkým materiálem, nízkou cenou a tepelnou vodivostí. A dědí se doslova z generace na generaci.


Litina je materiál, který ocení zejména kuchaři a kuchařky, kteří milují pomalé vaření. Osobně bych řekl, že polovinu ceny výše zmíněné pánve tvoří právě to logo. Co se Ikea týče, ta má hodně často problémy se závadností a kvalitou svých výrobků a konkrétně litinové pánve jsou vyrobeny v Číně. Což ovšem nic neznamená, protože kvalita čínských výrobků dnes odpovídá požadavkům zadavatele.


Testy zveřejněny na stránce testy-recenze. Testy a žebříčky jsou sepsány v rámci názoru redakce, jednotlivé produkty sami osobně netestujeme. Check Out Test on eBay.


Fill Your Cart With Color today! Free Shipping Available.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky