pondělí 12. srpna 2019

Mikrovlnná trouba test 2016

Mikrovlnná trouba Klarstein Fine Dinesty zaujme už na první pohled svým propracovaným designem. Na výběr máte z programů vaření, čas (do min.) a výkon vaření si můžete nastavit i manuálně. Současné mikrovlnné trouby se chlubí, že toho umějí mnohem víc než jen ohřívat hotová jídla a rozmrazovat suroviny. Dnes už jsou v nabídce vybavenější přístroje, které nejen grilují kuře, maso, rybu či tousty, ale také pečou pizzu nebo sušenky horkým vzduchem.


Počítejte ale s tím, že větší počet funkcí bude klást na příkon vyšší nároky, takže se může úměrně tomu zvyšovat.

Pojďme se podívat na to, co může mikrovlnná trouba umět a jakými způsoby vám usnadní. Právě na ně se zaměřil náš aktuální test. Vyzkoušeli jsme, jak rychle dovedou ohřát hotové jídlo a vodu v lahvi, rozmrazit kostku mletého masa nebo připravit zmrazené lasagne. Kromě toho jsme detailně prozkoumali i jejich obsluhu.


Některé mikrovlnky se špatně otevírají a zavírají, jiné pro změnu slabě svítí. Trouba disponuje programy pro přípravu domácích pokrmů, které vám usnadní ohřívání a přípravu jídel. Oceňujeme jednoduchost obsluhy i pohodlnou následnou údržbu.

Sbírku našich tipů z ranku volně stojících mikrovlnných trub zakončí zařízení té nejvyšší úrovně – Whirlpool MCP 3BL. To vyniká zejména dobře provedenou robustní konstrukcí a celou řadou nejrůznějších funkcí. Prošli jsme mikrovlnky vestavné i volně stojící s grilem i bez. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat mikrovlnku. Horkovzdušná trouba s kruhovým topným tělesem – dražší typ výrobku, udržující ve všech oblastech trouby stejnou teplotu.


Ventilátor částečně zaostává za kruhovým topným tělesem, a to především v konstantní teplotě či rychlosti přípravy. Zda používat mikrovlnnou troubu na ohřívání jídla, vám ukáže následující test. Rada na závěr : ohřívejte si jídlo na plotně v hrnci a na pánvičce, v troubě, nebo na grilu v. Vybíráte mikrovlnné trouby s grilem a chtěli byste za vaše peníze ten nejlepší? Poradíme, jak vybrat pomocí německých testů a recenzí od renomovaných testujících organizací. Inšpirujte sa pri nákupe.


Náš test mikrovlnných rúr vám pomôže zorientovať sa na trhu a vybrať to najlepšie. Aký je rozdiel medzi zabudovanou a voľne stojacou mikrovlnnou rúrou? Voľne stojaca mikrovlnná rúra zvykne byť o pár centimetrov väčšia a je nutné pre ňu nájsť miesto.


Zabudovaná je obvykle zladená so zvyškom.

Mimo rozmrazování jídel můžete dnes již v mikrovlnce grilovat, péct anebo vařit v páře. Malá mikrovlnná trouba v bílém provedení disponuje pěti různými funkcemi, které nabízejí různé úrovně výkonu. Molekuly mikrovlnné trouby způsobují nádory a bujení ve střevech nebo žaludku. Minerály a vitamíny se po zahřátí v mikrovlnné troubě ničí.


Namísto zdlouhavého ohřívání pokrmů na klasickém sporáku stačí jen naložit uvařené jídlo z lednice na talíř, vložit jej do mikrovlnné trouby, a za minuty můžete obědvat či večeřet. Elektrická vestavná trouba Klarstein Kalahari se řadí do energetické třídy A. S objemem l, funkcemi (rozmrazování, horní a spodní ohřev, vnitřní cirkulace vzduchu, jednoduché grilování, dvojité grilování, grilování s vnitřní cirkulací a spodní ohřev s vnitřní cirkulací) se stane skvělým pomocníkem v každé domácnosti. Dnes bychom si už asi jen těžko uměli představit kuchyni bez ní. Názory uživatelů, kteří již mají zkušenost s výrobkem, mohou v rozhodovacím procesu rychleji nasměrovat k lepšímu produktu, respektive k vhodnější volbě dle vašich specifických požadavků. Proto se recenze na produkt jako je mikrovlnná trouba a diskuze k tomu, často objevují již.


Narazit můžete na model, který zvládne upéct chleba nebo uvařit v páře. S počtem funkcí roste i cena spotřebiče, zvažte proto, které jsou pro vás důležité a bez kterých se obejdete. Otázkou pak také zůstává, jestli potřebujete podruhé to, co už.


Volně stojící mikrovlnná trouba se většinou umisťuje na pracovní desku. Pokud disponujete klasickou troubou, nemá smysl pořizovat si multifunkční mikrovlnku. Samostatná trouba nabídne vždy lepší výsledek, než multifunkce. Pokud troubu nemáte, může být multifunkční mikrovlnná trouba zajímavým kompromisem.


Kromě grilu nabízejí některé modely také horký vzduch vhodný k zapékání, vaření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky