pátek 10. července 2015

Elektrické zapojení indukční varné desky

Zapojení indukční varné desky Pokud nemáte se zapojováním spotřebičů do elektrické sítě zkušenosti, laický postup nedoporučujeme. Podle připraveného manuálu však zvládnete připravit vše pro to, aby přivolaný odborník měl práci co nejsnazší. Je zda ovšem i možnost zapojení na 220V, tedy jednu fázi, a to za určitých předpokladů. Varné desky používají ke svému chodu dva typy energie – plyn a elektřinu.


V kategorii elektrických pomocníků se dále rozlišují samotné elektrické desky a tzv.

Každý ze tří typů spotřebiče má samozřejmě své. Nejlepší elektrické varné desky. Kompromis rychlého ohřevu za rozumnou cenu představují elektrické varné desky. Jsou vhodné pro uživatele, kteří nemají přístup k plynu, ale zároveň nechtějí investovat do drahé desky indukční , případně do nádobí k indukci vhodného.


Proto je lepší zapojení třífázové s hodnotami jističe 16A a průřezem mm2. Nezapomeňte také se před koupí podívat na podmínky instalace do kuchyňské desky. Především indukční varné desky potřebují mít víc místa pod sebou, aby se mohly chladit.

Spodní část indukčních desek je totiž osazená větráky, které. Elektronický omezovač výkonu, konkrétní varné desky , Vám umožní tuto desku připojit k napětí 2V do okruhu se. Před přichycením desky montážní sadou je někdy nutné nalepit těsnění na místo, kde se varná deska dotýká pracovní desky.


Snad jediný problém, který by při usazení desky mohl nastat je, že jeden nebo dva rohy varné desky trochu vyčnívají nahoru. Na varnou desku neodkládejte nože, vidličky, lžíce, pokličky a podobné. Hrozí jejich enormní zahřátí.


Na čištění varné desky nikdy nepoužívejte parní čističe a tlakové čističe. Trvejte na dodání schema zapojení , máte na něj nárok. Pokud je prodejce neochotný, pohrozte mu obchodní inspekcí. Jinou věcí je, že pokud nemá varná deska koncovku do zásuvky, měl by ji zapojovat člověk s oprávněním dle vyhlášky 5 a ten by to měl zapojit správně.


Jak je zatížen vodič N při zapojení varné desky a el. Lze připojit na obvod sporáku ( varné desky ) ještě zásuvku 230V pro myčku? Jak správně nadimenzovat přívod a připojit var.


Jak se propojí trouba a varná deska ? Jak lze zapojit myčku, var.

Při vaření využívají princip elektromagnetické indukce, díky čemuž nevzniká teplo v desce, ale přímo ve dnu nádoby. Indukční varné desky jsou čím dál tím populárnější. Snižují se tak tepelné ztráty a vaření je opravdu úsporné. Oproti klasickým elektrickým deskám navíc pracují indukční desky o poznání. Při výběru indukční varné desky si zároveň pečlivě prostudujte požadavky ohledně zapojení ke zdroji.


Jelikož výkonnější varné desky (zejména sklokeramické a indukční ) vyžadují elektrické zásuvky s 3V (třífázové jističe), nebudou vhodné pro připojení ve většině bytů nebo domů, které disponují pouze 2V (dvoufázovými jističi), případně. Pouze feromagnetické nádoby jsou vhodné k vaření na indukční varné. Schema zapojeni indukcni varne desky. Barva Bílá VARNÁ DESKA Výška cm. Objevte samostatné varné desky a jednotlivé varné desky s indukcí , plynem, kombinované elektrické - indukční desky nebo čiště elektrické varné desky.


Vybírat desku byste si také vy měli primárně podle toho, jaké funkce nabízí. Níže najdete výčet možných funkcí, které varné desky nabízejí. Některé z nich dnes mají indukční desky automaticky.


Přestala fungovat, koupil jsem Electrolux, který má již pouze 4kabely a je určen k zapojení 400V 2L-1N, nemám tedy co napojit na šedivý kabel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky