čtvrtek 9. července 2015

Jak vybrat wapku

Wapku si budete vybírat nejspíše podle toho, na co ji budete nejčastěji používat. Chcete ji především na mytí auta? To se vám určitě budou hodit delší hadice, různé typy trysek a kartáče na kola.


Nebo chcete univerzální levnější wapku pro příležitostní umytí. Vysokotlakým čističům se možná častěji říká zkráceně wapky nebo tlakové myčky. Jejich princip fungování je zcela jednoduchý. Vysokotlaká myčka funguje na principu proudu vody pod vysokým tlakem, který díky tomu dokáže na požadované místo vyvinout pořádnou sílu, ovšem bez zapojení vašich svalů.


Proto si můžete vybrat různé trysky, ať už rotační, napěnovací, nebo s bodovým paprskem, teleskopická madla, speciální sety na mytí aut a motocyklů, kartáče rotační nebo na mytí teras, případně speciální sady na čištění okapů a odpadů. Nejlepší tlakové myčky (wapky). Recenze, test a jak vybrat vysokotlaký čistič.


Pokud si ceníte čistoty a chcete ušetřit za vodu, pak je nákup wapky skvělou volbou. Bude užitečný nejen pro čištění automobilu, ale také pro čištění fasády, zahradní techniky nebo jízdních kol. Ekonomika a efektivita práce jsou dva hlavní faktory, které hovoří ve prospěch.


Frekvence čištění má vliv na to, jak kvalitní stroj si musíte koupit. Dobrým znakem dlouhé výdrže je velká robustnost. Jak často budete čistit? Můžete si koupit levný a lehký čistič, který se vám při pravidelném čištění po jednom roce rozpadne nebo investovat do dražšího, zato déle sloužícího modelu.


Tlakové čističe i čističky, tlakové myčky či wapky, to vše jsou názvy pro jeden a tentýž produkt, kterému se věnujeme na této stránce. Jedná se o přístroj, který vám umožní poměrně snadné čištění nejrůznějších povrchů od teras, přes fasádu, bazén až po auto. Každý z nás bude mít na tento čistič trochu jiné nároky a to hlavně podle oblasti využití. Komerční využití bude vyžadovat větší investici, protože bude třeba vysoký výkon a širší spektrum vlastností, kdežto doma si pravděpodobně vystačíte s nějakým. Pokud nevíte, jak vybrat vysokotlaký čistič s ohřevem, můžete se spolehnout na většinu uživatelů, kteří nejčastěji volí horkovodní myčku s elektrickým pohonem a naftovým ohřevem.


Promyslete si, jak dlouho budete potřebovat, aby myčka pracovala. Nejčastěji se setkáte s provozní dobou okolo 30. Sekera stále zůstává věrným a vítaným pomocníkem lidí. Přestože si můžete pořídit elektrické štípačky dříví, motorové pily, sekera bude mít vždy v kůlně své místo. Připravil jsem pro vás video, kde shrnu pár základních faktorů, podle čeho takovou tašku vybrat.


Tlak – vypovídá o síle, kterou je voda tlačena ven, je hnací silou celého přístroje. Mezi priority při výběru typu bych osobně považoval taky množství příslušenství, které ke stroji můžete pořídit. Mnohdy se stane, že si koupíte malý, levný čistič a až později zjistíte, že nemáte možnost si ho rozšířit tak, aby zvládl víc než jen základní funkce, radí s výběrem Petr Šantrůček z oddělení strojů hobbymarketu Bauhaus.


Jde o kompaktní stroj s čerpadlem, hadicí a vysokotlakou myčkou, který je všestranným pomocníkem a každý by si pro něj měl vyšetřit kus místa v garáži. Fotografie: Bosch Universal Aquatak 135. Bláto, písek a další nečistoty zmizí z dlažby u bazénu během chvilky. Stejně tak chodník a terasa budou po rychlém zásahu tlakové myčky zářit novotou.


Vybíráte elektrocentrálu a nejste si jisti? Poradíme vám, jak vybrat tu správnou. Na začátku výběru elektrocentrály je potřeba si odpovědět na otázku, na co budete především elektrocentrálu používat, zda vám bude dostačovat jednofázová elektrocentrála 1x230V, nebo bude občas zapotřebí napájet třífázové spotřebiče 3x400V anebo je hlavním úkolem, aby uměla. Před koupí si nejprve ujasněte, na co budete vysokotlaký čistič používat. Budete s ním mýt auto, nebo budete wapku používat na čistění větších ploch, dlažby či chodníku?


Nebo potřebujete jen občas umýt kolo? Podle těchto parametrů se bude lišit příslušenství i parametry. Vysokotlaké čističe neboli ,,wapky“ by neměly chybět tam, kde je třeba očistit auto, terasu, plot nebo zahradní nábytek. Je zbytečné a hlavně drahé používat zahradní hadici, protože sami nemáte šanci vyvinout potřebný tlak a zároveň spotřebujete až o více vody, než kdybyste použili čistič.


Kompatibilita baterií Bosch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky