středa 29. července 2015

Mlžení auta zevnitř

Zdroje vlhkosti jsou přitom v autě úplně všude – v sedačkách, v koberečcích, v rozvodech klimatizace a topení. Co všechno tedy lze proti zamlžování, resp. V zimě se vám lepí sníh na podrážky a vodu si tak nevědomky nosíte do auta sami.


Začít můžete tedy tím, že koupíte gumové koberečky. Investice to není nijak velká, nejlevnější už seženete za 2až 3korun. Důležité je pak také pravidelně z nich vylívat vodu. Zamlžená okna a vlhkost uvnitř auta.


To je horror pro spoustu řidičů, kteří mají starší auto a špatně jim těsní okna a těsnění především v období zimy a dešťů. A nekonečně dlouho čekat, než se sklo alespoň trochu vyfouká, si po ránu může dovolit jen málokterý řidič spěchající do práce. Navíc kdyby ti tekl, tak by to bylo takové mastné na oknech. Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat zda li má někdo podobný problém a případně co s tím dělat nebo jak tomu zabránit.


Přded dojezdem z dálky cca500m před dojezdem vypínám topení a začínám větrat a při vystupování a vykládání také co nejdéle otevřené auta. Pokud sed aří toto dodržet tak mi nezamrzla okna ani na. V prodejnách u pump nebo s autodoplňky jsou k mání také speciální utěrky a spreje, které slibují preventivní ošetření proti mlžení skel. Sebelepší odmlžení navíc řidiči nepomůže, když zapomíná čas od času utřít nečistoty z vnitřní strany oken auta. I pro tyto účely se prodávají speciální hadříky.


Vaše jízda tak nebude ohrožena problémovou viditelností přes zamlžená okna. A neteče náhodou topení v autě? Jedním z příznaků prasklého topení je velká vlhkost a mlžení oken.


Tohle se nám stalo u auta už 2×. V autě není topení jako doma, je to jen soustava průduchů, kterýma se vede teplý vzduch od motoru. Leda ti někudy mezi sklem a kapotou zateče a třeba pod volantem, po. Což znamená, že je třeba zpracovat sklo řešení je nepotí okna v autě? Pozor na mlžení zevnitř , kdy na vině může být také zvýšená vlhkost, která s sebou nese další rizika Zradit vás může i kapalinové vedení ostřikovačů skel.


Pokud totiž pozdě dolijete zimní nemrznoucí směs, voda nebo chudá směs v hadičce vedoucí k zadnímu oknu zamrzne, ta se rozpojí a po následném rozehřátí si řidič vesele stříká náplň do interiéru. Tip proti mlžení čelních oken zevnitř auta. Orosení čelního skla bývá při nástupu do auta celkem nepříjemná záležitost. Americká armáda chce p. Vypněte také vnitřní cirkulaci, ať může vlhký vzduch proudit ven z auta. Klimatizace vysušuje vzduch, proto ji zapněte i když mrzne.


Mlhy na okně se zbavíte mnohem rychleji. Nenoste si do auta vodu. Nepodporujte v interiéru auta vlhkost, ze které se tvoří mlha.


A jak zabránit zamlžování oken zevnitř ? Možná tomu nebudete chtít věřit, ale může vám v tom pomoct gel na holení. Podívejte se na tenhle praktický srovnávací test. Gel na holení plně nahradí speciální přípravek proti mlžení. Naše vlastní auta parkujeme přímo u řeky, tedy v dost vlhkém prostředí. K našim aktivitám patří lyžování, rybařina a vodáctví.


Foggystop se nám osvědčil jak při těchto aktivitách, tak i při každodením ranním dojíždění do práce. Do auta mi neteče, už jsem to takle koupil před pál lety, tak nevim, jestli to je normálka u toho SDIčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky