úterý 24. dubna 2018

Odstranění vodního kamene z pračky

Odstranění vodního kamene z pračky

Vodní kámen je problém většiny domácností v České republice, protože skoro na celém území našeho státu je voda tvrdá. Jak vyčistit pračku od vodního kamene. Pro správnou funkci pračky je nejlepší odstraňovat vodní kámen pravidelně.


Jednou z možností je jedenkrát za měsíc nalít do bubnu pračky litru octa a zapnout program s teplotou stupňů. Je příliš agresivní a může poškodit gumové části. Doporučujeme vám místo něj raději používat čistič speciálně vyvynutý na čištění praček.


Vždy používejte správné množství pracího prostředku. Postupujte prosím podle pokynů výrobce pračky. Usazeniny vodního kamene se samozřejmě netýkají jen záchodové mísy nebo nádržky. Dokonce v koupelně patří vodní kámen mezi největší nepřátele.


Pokud se nám však objeví problém s usazeným vodním kamenem v záchodové míse nebo splachovací nádržce, může nám způsobit různé problémy. Kromě zápachu či estetiky. Naneste ocet na postižené oblasti, nechte působit a poté umyjte. Vodní kámen z pračky odstraňujte pravidelně, abyste si zajistili optimální výsledky praní a dlouhou životnost spotřebiče. Pokud rádi perete na nižších teplotách, může se vám stát, že se z vaší pračky začne šířit nepříjemný zápach.


Zápach z pračky způsobují bakterie a plísně, které se v pračce rády usazují. Ty se mohou množit v bubnu pračky , nádobě na prací prášek, nejčastěji se jim daří v hadici pračky nebo v jejích útrobách. Jednou možností odstranění vodního kamene je drhnutí kartáčem.


Další možností jsou tablety na zubní protézu, kterou vhodíte do záchodové mísy a necháte působit přes noc. Postačí vám ty nejlevnější. Jak odstranit vodní kámen z toaletní mísy.


Používat sodu a ocet na odstranění vodního kamene z pračky nebo myčky nádobí je možná ekologické, ale není tak účinné jako s ekologickým profesionálním čističem Vinox-eco. Vinox-eco je koncentrovaný a navíc ekologický čistič a odvápňovač, díky kterému decalcifikace pračky bude snadná. Dobrým tipem je speciální zařízení Neocal, bránící tvorbě vodního kamene. Pracuje na principu magnetů, které rozkládají krystalky uhličitanu vápenatého na neškodný minerál, který se snadno rozpustí ve vypouštěné vodě a odejde s ní do kanálu.


Změkčovače vody se postarají o odstranění vodního kamene z potrubí, bojlerů, pračky a všech domácích spotřebičů, které přicházejí do kontaktu s vodou. Způsoby odstranění vodního kamene usazeného v potrubí. Pokud už se v potrubí vodní kámen usadil, máme v podstatě jen dvě možnosti: použití chemie nebo fyzikální odstranění vodního kamene.


Na odstranění kamene z horkovodní soustavy je účinný například Fernox DS-3. Stačí na houbičku či hadr nanést trochu kapaliny a pečlivě čistit. Tyto látky způsobí narušení struktury minerálů a postupné odstranění , fungují podobně jako komerčně dostupné odstraňovače vodního kamene. Pro prevenci usazování kamene nenechávejte v konvici stát vodu. Nejúčinější a levný prostředek na odstranění vodního kamene a dalších usazenin ze záchodu je kyselina chlorovodíková (koupíte v drogerii).


Na čistění a údržbu myčky, pračky , varné konvice, kávovaru nebo toalety od vodního kamene. Oproti octu nezanechává žádný pach a je šetrnější k plastovým a gumovým částem spotřebičů. Odstranění vodního kamene v pračce. Pravidelná údržba spotřebičů přispívá k jejich úspornějšímu provozu. Do čištění záchodu a záchodové mísy se nikomu moc nechce.


Tvrdá voda v míse způsobuje nepěkné usazeniny vodního kamene , který je třeba odstranit. Je celá řada způsobů, jak porcelánovou mísu usazenin zbavit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky