pondělí 23. dubna 2018

Jaké víno k těstovinám

Jaké víno k těstovinám ? K těstovinovým jídlům jsou vhodná především červená vína. Rubriky: jaké víno k jídlu? Těstoviny s mořskými plody.


Velmi častá je kombinace těstovin s mořskými plody.

Itálové mají nespočet receptů na těstoviny s mušlemi. Obecně platí, že nejlepší volbou k těstovinám jsou lehčí vína. Ujistěte se však, aby vůně vína nebyla intenzivnější než vůně samotné omáčky.


Jen se musíme naučit správně vína kombinovat s jídlem. Připravili jsme pro vás malého průvodce. Víte třeba, jaké se hodí víno ke kachně nebo k rizotu?


Bílé víno se podává k bílému masu, červené víno k tmavému masu.

K těžším pokrmům, obzvláště k těm s omáčkou, jsou lepší spíše červená vína, jako například italská červená vína a francouzské víno Syrah. K lehčímu telecímu se hodí stejně lehká vína, jako například Chardonnay, Sauvignon blanc, který zrál v dubovém sudu. Pokud však máte těstoviny, obsahující hodně sýra, bude jim bohaté, červené víno ideálním společníkem. To se ale snadněji říká než dodržuje. Bílé burgundské, Chardonnay, Pinot Noir, Růžové šumivá vína.


Drůběží maso vždycky doplňte jen bílým, mírně aromatickým vínem, zkuse třeba Muller Thurgau nebo Pálavu. K hovězímu podávejte vyzrálejší, plná červená vína. Vsaďte na Cabernet Sauvignon a neuděláte chybu.


Jenže jak se mezi růžovými víny na trhu vyznat? Ideální víno na letní dny je to růžové. Svatý grál, který chce většina gourmetů zažít!


Skvělé velmi často doporučované snoubení! Svatovavřinecké je zvláště vhodné k houbovým pokrmům, ke kořeněným masům, k huse, kachně a zvěřině. Snoubení vína s pokrmy však vyžaduje určitá pravidla, která nejsou nikterak složitá. Správný výběr vína ke konkrétnímu pokrmu patří totiž k základním standardům stolování.


Nechte se inspirovat tipy a nebojte se experimentovat.

V poslední době jsme si ho oblíbili a jak stoupá spotřeba, roste i produkce. K lehkým jídlům podáváme bílá vína s nižším obsahem alkoholu a extraktu. K Cabernet Sauvignonu a. K vydatným jídlům jsou vhodnější plná nebo vyzrálá vína bílá a lehčí červená.


K tmavým masům a ke kořenité úpravě masa naléváme červené víno. Ke sladkým dezertům je vhodné víno s vyšším obsahem zbytkového cukru. Mistrem na sýry i víno je kupříkladu Francie a Itálie, ale umí to i ve Španělsku, Řecku a třeba i na Slovensku.


K tomu, abyste dosáhli té nejlepší harmonie, a tedy i té nejlepší chuti, je zapotřebí si sýr a víno správně vybírat a vzájemně kombinovat. K dobrému jídlu neodmyslitelně patří i dobré víno. Většinu pokrmů z jehněčího masa skvěle doplňují vína z oblasti údolí řeky Rhôny, totéž platí pro odrůdová vína Pinot noir.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky