pondělí 16. dubna 2018

Lorna na pečení masa

Lorna na pečení masa

Ideální pro přípravu špíźů, ryb, gulášů, ragů, dušeného masa , polévek atd. Popřípadě k ukládání hotového masa. Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice. Grilujeme za občasného kontrolního nakukování pod pokličku.


Maso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice. Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše urovnáme na dno lorny. Na zeleninu rozložíme maso, pak obsah plechovky rajčat, podlijeme vodou a dáme grilovat na oheň. Pokud se nemýlím, lorna je veliká hliníková nádoba vypadající jako pekáč, která se dříve používala na přepravu masa či v zázemí řeznických obchodů.


Pravděpodobně se tedy jedná o maso, které bylo naloženo v láku či jiné směsi právě v takové nádobě a vy jste si to spojila s dojmem, že se jedná o druh úpravy. Výška kouřovodu je 85mm, trubka 40x5. Lorna se pokládá na rošt grilu. Lornu je potřeba před použitím řádně.


Lorna na pečení masa

Rozdíly mezi jednotlivými druhy masa (oproti panence) budou hlavně v čase. Grilovací lorna se používá na běžných grilech a ohništích. Připravované jídlo získává jedinečnou nenapodobytelnou chuť. Tak jsem se těšila na pečeni ,ale bohužel…Pekla jsem na 1st.


Maso bylo uprostřed nedopečené,trouba peče dobře,takže nevím-kde se stala chyba? Tipuju že to chtělo asi přidat teplotu,byla to. Obecně jde říct, že pomalou přípravu si zaslouží každé maso.


Nesvědčí jen většině ryb a obzvlášť sluší hovězímu. Velké kusy masa 2-kg osolíme, opepříme, složíme do řeznické lorny, dáme na oheň (topeniště zhruba stejné jako když se peče prase na rožni, tentokrát však topíme přímo pod lornou), přidáme všechny ingredience včetně ostatního koření a podlijeme trochu vodou. Přiklopíme druhou lornou a dusíme.


Maso na guláše a ragú krájíme na malé kousky o váze přibližněgramů. Inspirací k naložení masa na uzení nám může být článek o naložení panenky. Naklepává se jen maso na obalované řízky, rolády a závitky. Maso k smažení nebo pečení v pánvi nebo na grilování se nenaklepává! Naklepáním se totiž ničí struktura masa , šťáva pak z něj vytéká a maso se při.


Lorna na pečení masa

Další recepty najdete v knize Z farmy až na talíř aneb Jak se vaří v česko-bavorském příhraničí (c) Úhlava, o. Pečení - recepty na každý den. Pomalé pečení masa recepty, které budete milovat. C z režimu pečení masa : 2- 160: maso min. Zavařování pečeného masa na dovolenou. Zavařené pečené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené.


Nestojí moc, jeho příprava nedá téměř žádnou práci a jde o 1 bezpečný postup, pokud dodržíte několik základních pravidel. Vynikající pro zdravé pečení masa , drůbeže, ryb apod. Pekáč není třeba vymazávat, zůstává čistý. Doba zabíjaček vrcholí a vy možná stále ještě nevíte, jak z prasátka využít každý kousek. Přinášíme vám proto praktický přehle s nímž vám konečně bude jasné, jaké maso je vhodné na minutky, na pečení či na jitrnice.


Teploměr na pečení , určený k měření teploty uvnitř masa při pečení , se symboly na stupnici pro jednoduché odečítání správné teploty pro různé druhy masa , z nerezové oceli Teploměr na pečení masa WESTMARK je praktickým pomocníkem pro přípravu dokonale propečených steaků a jiných druhů masa. Potom teplotu snížíme na 1až 180° C a maso dopečeme doměkka. V průběhu pečení drůbež přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme vývar nebo vodu. Do masa nepícháme vidličkou ani nožem, aby z něj zbytečně nevytekla šťáva. Po vypnutí trouby je dobré upečené maso přikrýt a nechat ho před porcováním a. Práce na zápočet do školy z předmětu základy multimediálních technologií.


Má i spoustu možností, jakou kombinaci spirál, vzduchu… použít. Já na své dortové výtvory používám horkovzduch cca 150° C – podle knoflíku, na teploměru vloženém do trouby je cca o 25° c víc. Manžel na pečení masa a vynikajících zelňáků používá horní a spodní spirály.


Jo a milujem jí oba, i když já jí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky