Ideální pro přípravu špíźů, ryb, gulášů, ragů, dušeného masa , polévek atd. Popřípadě k ukládání hotového masa. Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice. Grilujeme za občasného kontrolního nakukování pod pokličku.
Maso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice. Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše urovnáme na dno lorny. Na zeleninu rozložíme maso, pak obsah plechovky rajčat, podlijeme vodou a dáme grilovat na oheň. Pokud se nemýlím, lorna je veliká hliníková nádoba vypadající jako pekáč, která se dříve používala na přepravu masa či v zázemí řeznických obchodů.
Pravděpodobně se tedy jedná o maso, které bylo naloženo v láku či jiné směsi právě v takové nádobě a vy jste si to spojila s dojmem, že se jedná o druh úpravy. Výška kouřovodu je 85mm, trubka 40x5. Lorna se pokládá na rošt grilu. Lornu je potřeba před použitím řádně.
Rozdíly mezi jednotlivými druhy masa (oproti panence) budou hlavně v čase. Grilovací lorna se používá na běžných grilech a ohništích. Připravované jídlo získává jedinečnou nenapodobytelnou chuť. Tak jsem se těšila na pečeni ,ale bohužel…Pekla jsem na 1st.
Maso bylo uprostřed nedopečené,trouba peče dobře,takže nevím-kde se stala chyba? Tipuju že to chtělo asi přidat teplotu,byla to. Obecně jde říct, že pomalou přípravu si zaslouží každé maso.
Nesvědčí jen většině ryb a obzvlášť sluší hovězímu. Velké kusy masa 2-kg osolíme, opepříme, složíme do řeznické lorny, dáme na oheň (topeniště zhruba stejné jako když se peče prase na rožni, tentokrát však topíme přímo pod lornou), přidáme všechny ingredience včetně ostatního koření a podlijeme trochu vodou. Přiklopíme druhou lornou a dusíme.
Maso na guláše a ragú krájíme na malé kousky o váze přibližněgramů. Inspirací k naložení masa na uzení nám může být článek o naložení panenky. Naklepává se jen maso na obalované řízky, rolády a závitky. Maso k smažení nebo pečení v pánvi nebo na grilování se nenaklepává! Naklepáním se totiž ničí struktura masa , šťáva pak z něj vytéká a maso se při.
Další recepty najdete v knize Z farmy až na talíř aneb Jak se vaří v česko-bavorském příhraničí (c) Úhlava, o. Pečení - recepty na každý den. Pomalé pečení masa recepty, které budete milovat. C z režimu pečení masa : 2- 160: maso min. Zavařování pečeného masa na dovolenou. Zavařené pečené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené.
Nestojí moc, jeho příprava nedá téměř žádnou práci a jde o 1 bezpečný postup, pokud dodržíte několik základních pravidel. Vynikající pro zdravé pečení masa , drůbeže, ryb apod. Pekáč není třeba vymazávat, zůstává čistý. Doba zabíjaček vrcholí a vy možná stále ještě nevíte, jak z prasátka využít každý kousek. Přinášíme vám proto praktický přehle s nímž vám konečně bude jasné, jaké maso je vhodné na minutky, na pečení či na jitrnice.
Teploměr na pečení , určený k měření teploty uvnitř masa při pečení , se symboly na stupnici pro jednoduché odečítání správné teploty pro různé druhy masa , z nerezové oceli Teploměr na pečení masa WESTMARK je praktickým pomocníkem pro přípravu dokonale propečených steaků a jiných druhů masa. Potom teplotu snížíme na 1až 180° C a maso dopečeme doměkka. V průběhu pečení drůbež přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme vývar nebo vodu. Do masa nepícháme vidličkou ani nožem, aby z něj zbytečně nevytekla šťáva. Po vypnutí trouby je dobré upečené maso přikrýt a nechat ho před porcováním a. Práce na zápočet do školy z předmětu základy multimediálních technologií.
Má i spoustu možností, jakou kombinaci spirál, vzduchu… použít. Já na své dortové výtvory používám horkovzduch cca 150° C – podle knoflíku, na teploměru vloženém do trouby je cca o 25° c víc. Manžel na pečení masa a vynikajících zelňáků používá horní a spodní spirály.
Jo a milujem jí oba, i když já jí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.