středa 5. září 2018

Chleba recept sušené droždí

Sušené droždí chleba recepty, které budete milovat. Klasický kmínový chleba , je tmavší a srovnatelný s kupovaným. Pečlivě dodržujeme dávku droždí , jinak se chleba propadne.


Upekla jsem ho v domácí pekárně ( Unold Beckmeister). Surovina, bez které se při pečení chleba a sladkých kynutých pokrmů neobejdeme, to je droždí ! Kvasnice se dají koupit vážené, balené nebo sušené , ale v obchodech jsou momentálně nedostatkovým zbožím. Nabízíme vám hned dva recepty jak si droždí vyrobit! Pekařské droždí obsahuje živé buňky kvasinek a je bohaté zejména na vitamíny typu B. Mouku, sůl, kmín a droždí smícháš dohromady a pak přidáš vodu a uděláš hustší těsto (čím hustší, tím lepší).


Dáš na teplé místo a necháš 8-hodin kynout (pokud je velký hla může se nechat kynout jen hodin, ale chleba je hutnější). Vlhkost zajistíte, takže dáte pod chleba další hrnec, který musí být také rozžhavený, nalejete do něj cca 1dl vody, troubu rychle zavřete a necháte vypařit. Paneboze, takova dobrota a uplne primitivni postup, neverila jsem ale na prvni dobrou uplne bajecny chleba.


Chleba recept sušené droždí

Ja davam rovne lzicky soli a vic vody, tak - hrnky, podle konzistence. Testo je po vykynuti vlhke, blbe se s nim pracuje, je potreba hodne moucnit, i ruce, ale nebojte se. Jen ho parkrat prelozte a pak flaknete do nadoby, to je fuk, ze se tam rozplizne, vysledek bude stejne. Já pekla chleba z kila mouky (půl kila pšeničná a půl kila žitná chlebová mouka), menší nahrubo nastrouhané brambory, sůl, kmín, chlebové koření a 7ml vlahé vody a teď se podržte, já tam dal pytlíčky toho sušeného droždí :-D :-D Našla jsem totiž recept , kde se mělo dát dk kvasnic(ta kostka), tu jsem neměla, tak že dám sušené droždí.


Výborný chleba - superrychlý recept. Chutný TV SUROVINY: teplé mléko 2ml teplá voda 3ml cukr polévkové lžíce sušené droždí g sůl čajová lžička mouka 8g. Tématické fráze: kváskový chléb bez hnětení domácí kváskový chléb domácí chléb pečený v kastrolu chleba bez hnětení z domaciho kvasku domácí kváskový chleba žitný chléb s droždím kváskový chleba bez hnětení recept na domaci kvaskovy chleba domácí chléb sušené droždí chleb ze suseneho drozdi domácí chleba ve skleněné míse kvásek na domácí chléb. Mouku prosejeme do misky, vysypeme sušené droždí , sůl, bílý jogurt a postupně přiléváme teplou vodu a vypracujeme hladké těsto (pokud těsto velmi lepí, přidejte o trochu více mouky), které necháme na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.


Chleba recept sušené droždí

Na vyzkoušení droždí je jednoduchý recept : Když dáte malý kousek droždí do horké vody, vystoupí ihned na povrch, pokud má ještě schopnost kynout. Ten způsobuje kynutí těsta. Vždy tedy kupujte droždí co nejčerstvější.


U receptů pro domácí pekárny se hodně používá sušené droždí , u balení hotových směsí by nešlo ani jiné použít. Vždy je ale čerstvé droždí lepší, než sušené. Obecně se používá půlka kostky na půl kila mouky.


Jinak četla jsem v komentářích nějaké problémy s droždím. Vy zjistila jsem, že jeden sáček sušeného droždí (10g) = 25g klasického droždí. Můžeme přidat i semínka.


Tématické fráze: sušeny kvasek chleba ze sušeného droždí domácí chléb z susenym drozdi chléb ze sušeného droždí chléb ze sušeného kvásku domácí chléb ze sušeného droždí instantní kvásek recept na chleba ze sušeného droždí domaci chleba ze sušeného droždí domaci chleba se susenym drozdi chleba ze sušeného. Chleba z nádoby opatrně vyklopte nebo vyjměte, poklepem odspodu zkontrolujte propečení (dutý zvuk) a důležité je, abyste ho nechali vychladnout na mřížce. Pokud chcete změkčit kůrku, můžete chleba nyní opatrně pokropit rozprašovačem nebo potřít vlažnou vodou za pomoci mašlovačky. Droždí mám v plechovce, dokud jsem měla sáčkované, tak jsem dávala také těch 7g, teď to mám na lžíce, takže dávám přesně jednu polévkovou lžíci, malinko plnější.


Chleba recept sušené droždí

Těsto se stále lepí, tak se se zaděláváním dlouho netrapte, vykyne i tak, já ho peču denně, někdy i více kusů pro známé, zatím se nikdy nestalo, že by nevykynul nebo se nepodařil. Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte? Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus. Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení.


Ze 1ml teplé vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku osolíme, okmínujeme, přidáme zbytek vody, oleje, vykynutý kvásek a zracujeme v hladké těsto. Necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout cca minut a opět těsto prohněteme a důkladně propracujeme. Recept na kváskový chléb. Už samotný název napovídá, že je tento domácí chleba z kvásku, nejde o kvásek, který si vyrobíte z droždí , ale o takový, který si uchováváte v lednici a neustále ho omlazujete.


Chleba recept sušené droždí

Do vlažné vody dáme kostku cukru, rozdrolíme droždí a necháme ho nakynout. Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky