středa 26. září 2018

Správná teplota v mrazáku

Správná teplota v chladničce. Jedním z nejdůležitějších opatření při zapojení lednice do zásuvky je nastavení teploty. Ta by měla být okolo maximálně stupňů. Víte, jak správně skladovat potraviny a jaká by měla být optimální teplota v lednici a mrazáku ? Potraviny v mrazáku uchovávejte vždy nejvýše jeden rok, pokud máte přístroj, který mrazí potraviny až na minus stupňů.


Ideálně byste ale zmrazené zásoby – zvláště se to týká hotových a doma zmrazovaných potravin – měli spotřebovat do dvou až tří měsíců. Ani správná teplota vám ale nebude moc platná, pokud potraviny v mrazničce nebudete mít správně a dostatečně zabalené. Od těch aromatických vám také může načichnout všechno, co v mrazáku máte. Nicméně vzhledem k tomu, že udržování nižších teplot vyžaduje vyšší spotřebu energie, hodnota -°C představuje optimální kompromis mezi kvalitou potravin a spotřebou energie. Pre uchovanie potravín a surovín, nesmie byť teplota v chladničke ani príliš vysoká ani príliš nízka.


Optimálna teplota v chladničke by sa mala pohybovať okolo °C a nemala by presiahnuť °C. Avšak nie na každej poličke v chladničke je teplota rovnaká a zároveň jednotlivé potraviny potrebujú rozdielnu hodnotu teploty. Ostatne, ako sme si povedali, v chladničke nie je na všetkých miestach rovnaká teplota. Ako odporúčaná „stredná“ teplota sa zvyčajne uvádza ° C. Ako vhodné rozmedzie je potom odporúča 0-° C, pričom okolo nuly bude v dolnej poličke. Najvyššia teplota ale býva vo dverách.


V mrazáku by neměla teplota stoupnot nad - o C. Ideální z hlediska energitické náročnosti a trvanlivosti potravin je tak -20- 22oC. V tomto případě jde o tzv. Vhledem k tomu, že se teplota ve výparníku mění rychleji než skladovací teplota , osciluje teplota v prostoru chladicího přístroje s odpovídající intenzitou (obr.


6). Má to své opodstatnění. Proto nastavení správné teploty v mrazáku je jedním z nejdůležitějších opatření, ale je třeba myslet také na to, že udržování nízkých. Jaká je dle vás ideální teplota v lednici? Co může kapat v lednici?


Dobrý den,chtěl sem se zeptat,lehce se pošťuchujeme s přítelkyní o pravdě,kolik by měla být správná teplota v lednici? Tato skutečnost se však může negativně odrazit na. Pokud se maso nechystáte zmrazit, je vhodné ho zpracovat do dvou dnů od nákupu.


Obvykle vydrží maso v chladničce zhruba – dny (záleží na typu masa). Mražené maso uchovávejte v mrazáku při teplotě min. Předtím, než maso zamrazíte, je třeba ho důkladně zabalit. Pro zabalení je ideální vakuovací krabička.


Přemýšleli jste někdy nad tím, jaká má být správná teplota v ledničce? Pokud jste po regulátoru teploty v chladničce nikdy nesáhli a potraviny skládáte do lednice bezmyšlenkovitě, je na čase to změnit. V každé části lednice je totiž jiná teplota , a tak se hodí pro uložení jiných druhů potravin.


Mam v lednici tolik kolik si nastavim bez ohledu na okolni teplotu. Ve starsi lednici jsme meli kolecko se stupnici 1-tim se ladila teplota v lednici- bylo treba vyzkouset kolika stupnum to odpovida ale pokud se s tim nehybalo bylo tam fzrt stejne, v mrazaku bylo -bez moznosti nastaveni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky