úterý 18. září 2018

Jak vyčistit sedačku

Jak vyčistit ručně sedačku ? Tak tenhle dotaz dostávám od spousty čtenářů tohoto magazínu. Jakým způsobem sedačku vyčistit ručně a jaké pomůcky a čistící prostředky k tomu použít? Jaké hrozí riziko při ručním čištění čalounění a kdy je lepší použít strojní čištění?


Sedací soupravy by se měly odborně čistit jednou až dvakrát ročně. To vše se dozvíte v článku. V případě alergiků a astmatiků, jimž dělají problémy prach, plísně a roztoči, nebo v bytech, kde jsou malé děti či domácí mazlíčci, by měla být frekvence častější,“ doporučuje Radana Havlíčková z firmy Clean Service. Také neustále řešíte, jak vyčistit koženou, koženkovou nebo látkovou sedačku ? Skvrny od čokolády, umělecká díla, vylité víno, ale i běžná špína.


Někdy jde o heroický výkon, ale zvládnout se to dá. Než se vrhnete na kompletní gruntování obývacího pokoje, zjistěte si, jakým typem kůže je vaše sedací souprava čalouněná. Děti, domácí mazlíčci, ale i nevinné posezení u televize jsou mnohdy častým zdrojem skvrn. Jiné čisticí prostředky se hodí na pigmentovanou kůži, jiné na broušenou kůži (nubuk a velur), jiné na anilinové nebo semi-anilinové kůže a zcela jiné na. A tak i navzdory naší ostražitosti, vzniknout na sedačce fleky.


Jak vyčistit sedačku

Nemusíte však panikařit, vsaďte raději na babské rady a recepty. Rady a návody pro každého a pro každou situaci. Které čistící přípravky použít na čištění, a které na impregnaci?


Jak postupovat při čištění kožené sedačky, a které pomůcky si zakoupit? V tomto článku se dozvíte hlavní zásady při péči a údržbě o čalounění z kůže. Odborné čištění koberců, sedaček a čalouněného nábytku,půjčovna čističů koberců Karcher, v Ostravě, Orlové, Havířově, Frýdku-Místku, Karviné, Novém Jičíně a Opavě. Jak při čištění postupovat a proč je potřeba po vyčištění koženku nebo ekokůži naimpregnovat? Jaké čistící a impregnační prostředky vybrat a jaké pomůcky k čištění a impregnaci sedaček z ekokůže použít?


Máme 18ti mesíčního draka a tak už sedačka trochu dostává zabrat a já nevím jak to vyčistit. Sedačka(čalounění) vypadá jako ta,co měli ve Vyvolených2. Když se po ní jezdi rukou,hazí různý. Kožený nábytek vyžaduje zvláštní způsoby péče. Zkuste metodu na skrytém místě a pokud zde nevznikne flek, vyleštěte tímto způsobem celou sedačku.


Zašlou čalouněnou sedačku můžete v první řadě vyčistit směsí z peroxidu vodíku, čerstvé citronové šťávy a jedlé sody. Jak nejlépe vyčistit potah sedačky? Z praxe vím, že nečistoty a skvrny ze sedačky, křesla nebo čalouněné židle jdou nejlépe odstranit pomocí strojního čištění.


V každém případě ale toto domácí čistidlo nenanášejte na čalounění s nestálými barvami , neboť by mohlo dojít k jeho zesvětlení. K tomu se využívá přístroj na mokré čištění - extraktor. Látková sedadla patří v automobilech k těm nejrozšířenějším.


Jde to jednoduše a levně. Na rozdíl od těch kožených jsou levnější, v létě se zbytečně nerozpalují a pes vám je nepoškrábe. Máte možnost si půjčit vysavač na vodu nebo ho dokonce máte doma?


Jak vyčistit sedačku

Není nic jednoduššího než použít náš úžasný univerzál a sedačku jím vyčistit :) Nebo můžete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky