středa 26. září 2018

Pšenično žitný chléb

Pšenično žitný chléb

Tématické fráze: domácí zitny chleb domácí zitny chleba do trouby recept na domácí žitný chleba do trouby domácí žitný chleba domácí žitný chléb v troubě domací pšenično žitný chleba žitný chléb z trouby recept na chleba domácí pšenično žitný chléb domácí chleba do trouby z kvasnic psenicno zitny chleb. Pokud není na pečení dostatek času, dá se rozložit na dva dny. Chléb je potom i lepší. Domácí pšenično - žitný kváskový chléb po vychladnutí krájíme a podáváme k různým pokrmům.


Tématické fráze: pšeničnožitný chléb - videorecept recept na chleba pšenično žitný chléb - videorecept kváskový pšenično žitný chléb psenicnozitny kvaskovy chleb recept na žitný kváskový chléb kvaskovy chleba videorecept pšenično žitný kváskový chléb žitný kváskový chléb kváskový chléb recept kváskový. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty Fitweb. Pšenično žitný kváskový chléb. Poté přidat: 600g pšeničné chlebové 3ml syrovátky (kdo nechce syrovátku - 3ml vody).


Po upečení kmínový pšenično-žitný chléb vyjmeme a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti. Chcete skutečně poznámku sm.


Teď se už jen dívejte jak obyčejný pšenično - žitný kváskový chléb roste. Pečte minut a pak vyndejte zapařovací nádobu a snižte teplotu na cca 210°C. Dopékejte ještě tak minut.


Kdyby chleba hnědnul moc rychle, tak přes něj dejte kousek alobalu. Napařovaný a dopečený chléb. Po vykynutí chleba dejte na namočenou utěrku na pařák, chléb do utěrky vyklopte a zabalte, pod pařák kam nezapomeňte dát dostatečně vody. Uložte si chléb pšenično žitný do svého jídelníčku zdarma.


Pšenično žitný chléb

Kynutý chlebíček ze žitné a polohrubé mouky. Jako základ jsem použila tmavé pivo a jednu velkou cibuli. Vůně je krásná a chuť ještě lepší. Po minutách vyvětrejte, ztáhněte teplotu na 1st a pečte dalších cca minut ( chléb musí mít při vytažení tmavě kaštanovou barvu a dutě zvonit při poklepu).


Nechte zchladnout na mřížce aby se horký chleba neorosil vespod. Kdo nemá mřížku, ukrojte patku a postavte ho na výšku. Vydržte až do konce až bude. Líbí se vám recepty a články, které tu čtete zdarma a bez reklam?


Pšenično žitný chléb

Díky členům Klubu JJ je můžeme psát. Za podporu Klubákům dáváme prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu a slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů). A nakonec to berte jako poděkování tomuto webu Maškrtnica a především jeho autorce, díky které jsme objevili kouzlo domácího kváskového chleba.


Původně jsme recept na chleba nechtěli na blog dávat. Krok 2: Poté si odeberte kvásek pro příští chléb , pak do mísy přimíchejte pšeničnou chlebovou mouku, asi 250–3g vody, kmín v množství dle libosti a asi polovinu polévkové lžíce soli. Tuto směs je potřeba usilovně míchat 5–minut. Mísu opět zakryjte fólií a nechte odpočinout přibližně hodin. Vykynutý chleb opatrně vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme ho do vyhřáté trouby.


Případně sázíme lopatou (lze použít i karton) na rozpálený kámen či plech. V tento okamžik chrstneme do spodního rozpáleného pekáčku cca 1ml vody a troubu rychle zavřeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky