pondělí 17. září 2018

Čištění pákového kávovaru

A třetí v řadě na čištění je páka. U kaváren a restaurací doporučuji čištění bez výjimek každý den. Zde provádím hygienu pomocí stejného přípravku následujícím postupeRozpustím čajové lžíce detergentu v jednom litru vroucí vody v nádobě, kam se mi vejdou páky z kávovaru.


Odčerpání dostatečného množství vody z výdejníků horké vody po zapnutí kávovaru. Týdenní údržba pákového kávovaru.

Optimálně každých sedm dní vyčistěte pákový kávovar pomocí chemického prostředku. Do lázně připravené např. Vyhovovat proto budou méně náročným uživatelům, kteří například s používáním pákového kávovaru teprve začínají a nechtějí se zatím zabývat aspekty, jako je právě tvrdost vody.


Ve střední cenové hladině si pravděpodobně vybere největší množství zájemců. K přípravě dobrého espressa potřebujeme kvalitní zrnkovou kávu, dobrý kávovar a vědět jak na to. Není to však úplně všechno.


Nutností je, abychom používali čistý a udržovaný kávovar.

Věřte, že znečištěný kávovar dokáže chuť kávy zcela pokazit. Následující řádky jsou. Ako odvápniť a vyčistiť espresso kávovar. DeLonghi ECAM čištění od kávového oleje a sedliny díl - čištění kávovaru a výtoku kávy - Duration: 1:06.


Zásobník kávovaru naplníte odvápňovacím roztokem a zapnete kávovar. Necháte protéct zhruba polovinu roztoku do konvice a kávovar na minut vypnete. Poté jej znovu zapojíte a necháte protéct zbytek roztoku. Do zásobníku naplníte čistou vodu a kávovar opět zapnete. Horkou vodu z konvice vylijete.


Už dávno se například odvápňují rychlovarné konvice v domácnostech roztokem octu. Ocet stojí pár centů a výsledek je stehný jako s předraženými odvápňovači. U kávovaru bych sice ocet nepoužil, kvůli zápachu a nižší účinnosti, ale nemusím dávat téměř 3Kč za ½l balení, které vydrží odvápnění. Každý druh espresso kávovaru je ale specifický a vyžaduje si odlišné postupy čištění. V automatických kávovarech trpí na znečištění nejvíc varná jednotka a výpusti kávy, u pákového stroje je to hlava a páka kávovaru.


Kromě pravidelného čištění byste ale neměli zapomínat ani na každodenní péči o kávovar. Fakt, že nestačí pouze zmáčknout tlačítko, může některé zájemce o koupi pákového kávovaru odradit.

Stejně jako čištění páky a hlavy po ukončení celého procesu přípravy. Automatický kávovar funguje tak nějak automaticky. Vyberou si ho ti, kteří se nechtějí s přípravou svého šálku kávy. Cafetto Espresso Clean je přípravek, který byl testován a certifikován společností NSF, který zajišťuje, že přípravek nezanechává skvrny a nezpůsobuje korozi.


Tento čistící přípravek je vhodný pro domácí i profesionální pákové kávovary. Tímto procesem se vyčistí vařící komora a trysky kávovaru. Nikdy nevhazujte tablety do nádoby s vodou, protože obsahují louh a ten by se pak dostal do vařené kávy!


Po dokončení přípravy kávy vypadne použitá kapsle do připravené nádobky, kterou stačí jednou za čas vysypat. Odpadá tak jakákoli větší údržba a neustálé čištění kávovaru. Narozdíl od pákového kávovaru je kávovar na kapsle vhodný např. Zajišťujeme skvělou kávu do firem a kanceláří na míru. Zapůjčíme kávovar Jura, zajistíme kávu, čištění a servis.


Vyzkoušejte Kávu na klíč na měsíc zdarma. Ta sice, za pomoci pákového kávovaru není náročná, ale vyžadují velkou dávku trpělivosti a určitě i zručnosti, kterou však získáte po pár použitích. Pokud se rozhodnete pro kávu pákového kávovary, zvažte i koupi samostatného mlýnku.


Díky tomu si budete moci nalít přesné množství kávy, které na přípravu. Odvápňování kávovaru už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Zabýváme se prodejem doplňků pro všechny milovníky dobré kávy, přípravky pro údržbu a správnou funkci Vašich kávovarů.


Kvalitními pomůckami pro přípravu pravého espressa, cappuccina (kapučína), mnoho dalších kávových specialit a designovými nerezovými doplňky MOTTA a Concept Art.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky