pátek 10. května 2019

Kateřina tučková životopis

Vyrůstala v jihomoravské vesnici Moutnice, posléze v Kuřimi. She is best known as the author of Žítkovské bohyn ě, a Czech bestseller translated into languages. Tučková was born in Brno and spent her childhood in the South Mo. Beletrizovaný životopis malíře Kamila Lhotáka je nazírán očima jeho syna, Kamila Lhotáka mladšího.


Sleduje otcův život, s nímž jej v prostoru jednoho bytu prožíval až do své pozdní dospělosti, a to v oddílech nazvaných Kamil Lhoták a syn, Kamil Lhoták a ženy, Kamil Lhoták a přátelé, Kamil Lhoták a stroje.

Kateřina Tučková je česká spisovatelka. Za román Vyhnání Gerty Schnirch získala cenu Knižného klubu (cena čitateľov), udeľov. Za každou její knihou vidím spousty práce, hledání, času stráveného v archivech, studium zdrojů a historických souvislostí. Působí ale také jako historička umění a kurátorka.


To na její práci obdivuji. Každé její knize to dává ohromnou přidanou hodnotu, která řadě jiných knih chybí. Když žila v oblasti brněnské ulice Cejl, jenž bývá nazývána brněnským Bronxem kvůli nynejší početné romské komunitě, pátrání po historii této části města ji přivedlo k námětu jejího prvního románu Vyhnání Gerty Schnirch.

Hédervári együttműködésben annak fiával, ifj. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti.


Tuzemská polistopadová próza již několikrát otevřela jedno z temných a kdysi tabuizovaných témat naší novodobé historie – téma násilností, jichž se česká strana dopustila na německy mluvící menšině během tzv. Nová kočka v seriálu Slunečná! Lamači dívčích srdcí se to ale vůbec nehodí.


Upravit životopis Životopis. This time, however, she used older material and covered the lives of the so-called godesses from the Žítková area of the White. Toto prostředí, spolu s prostředím dělnického městečka Kuřim, se posléze stalo východiskem pro její tvorbu. Jedna z nejrozporuplnějších knížek, které se mi letos dostaly do ruky… Tohle není žádná novinka. A nevím, jestli někdy zkusím nějaký jiný… DĚJ: Dora Idesová je zřejmě poslední ženou, která si v sobě nese tajemné schopnosti žen.


Kaprálová svou skladbu na absolventském koncertě také sama dirigovala. Nyní je nezávislou kurátorkou. Pochází z umělecké rodiny. Její maminka je herečka a tatínek režisér.


V dětství byl jejím snem tanec, čehož byla příčinou babička Lea Janečková, známá choreografka.

Romanul Zeițele din satul Žítková a fost tradus în limba română de către prof. To je výčet, který mluví za vše. Elektronická kniha - Obsáhlá povídková antologie předních českých autorů týkající se brněnské čtvrti známé jako Bronx.


Kniha přináší příběhy o vědmách z Bílých Karpat s výjimečným nadáním léčit, měnit počasí, pomáhat v lásce i ji ničit. S důrazem na válečná a především poválečná léta. Bratři tu měli sbor, špitál a zahradu, tj. Povolil jim školu pro děti.


A všimla si jí Česká filmová a televizní akademie, když byla za svůj výkon nominována na Českého lva. Autorem knihy je básník, publicista a redaktor Českého rozhlasu Miloš Doležal (42).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky