čtvrtek 30. května 2019

Sušení ovoce v sušičce

Nastavte sušení dle doporučení v návodu k sušičce , a pokud konkrétní suroviny sušíte poprvé, každých pár hodin je zkontrolujte. Jak poznáte, že je hotovo? Usušené houby a zelenina by měly být při stisknutí tvrdé a křehké, ovoce zase kožnaté a pružné (níže u každé suroviny uvádíme, jaké vlastnosti má, když je správně usušená). Po vypnutí sušičky nechte ovoce či zeleninu vychladnout, ne však déle než hodinu, protože poté by mohly potraviny opět začít přijímat vlhkost ze vzduchu.


V takovém případě je nutné vymyslet, jak jej „zakonzervovat“, aby se rychle nezkazilo. Ze začátku sušte za nižší teploty, později teplotu zvyšujte, maximálně však na stupňů Celsia, a ke konci sušení teplotu opět postupně snižujte.

Usušené ovoce se konzumuje hlavně v suchém stavu, neupravené, ale hodí se i pro přípravu různých jídel. Před vařením je namočte do vody a nechte nabobtnat. V případě višní, například do bábovky, bych upřednostnila místo vody rum.


Usušené plody mohou trochu lepit, takže si říkáte, jak budete umývat síta. Teplota při sušení ovoce bys se měla pohybovat v rozpětí až 6C. Také doba sušení by měla být optimální. Znamená to individuální přístup ke každému ze sušených druhů ovoce , ale v podstatě by v ovoci mělo po usušení zůstat určité množství vlhkosti.


Odborníci hovoří zhruba o pěti procentech. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou.

Lze je sušit v sušičce nebo i troubě. Pojďme si ukázat, jak z krásných jablek ze zahrádky udělat křížaly pomocí sušičky. Sušení zeleniny v sušičce - recept.


Zkuste to také, experimentujte a užívejte si lahodné domácí produkty, kterým se ty kupované nikdy nevyrovnají! Kromě masa, hub a bylinek se velké oblibě těší i sušení rajčat v sušičce , ale i sušení ovoce. Nehrozí, že se ovoce během sušení začne kazit. Přečtěte si, jak při sušení ovoce a zeleniny správně postupovat. Foto: thinkstockphotos.


Kdy sušení ukončit poznáte jednoduše tak, že budete výsledný produkt průběžně ochutnávat. Nechejte odebraný kousek vychladnout a poté jej zkuste roztrhnout. Většina sušiček na ovoce , které jsou běžně k dostání, má tvar válce, jejich plata jsou tedy kruhová. Když do nich skládáme švestky, je dobré přizpůsobit skládání tvaru plata, aby se šetřilo místem a dovnitř se tak vešlo co nejvíce plodů. Tipy a rady na sušení prádla v sušičce.


Vše najdete na webu Recepty. Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? Obvykle sušení masa netrvá déle, než hodin. To potom dojdou i ty nejodolnější kusy na sušicích sítech. Nenechávejte maso v sušičce zbytečně déle, jinak z něho budete mít nepoživatelnou drtinu, a hodiny práce přijdou vniveč.


Nabízíme skvělý způsob zpracování česneku.

Využijte domácí sušičku potravin k usušení česneku. V dnešní době se stalo velmi oblíbeným sušené maso, které si zachovává prospěšné nutriční hodnoty. Maso, klobásy, kořeněné maso, tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky