pátek 10. května 2019

Káva arabica původ

Pro svoji lahodnou chuť je velmi vyhledávanou komoditou. Káva se často připravuje jako směs z různých druhů kávovníku. Arabika má podíl na světové produkci asi a robusta. Káva arabica skladem umíme doručit už v den objednávky!


Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice. Máme pořádně širokou nabídku produktů i doplňkových služeb. Chuťovo sa vyznačuje svojou kyslosťou, to sa však odvíja od množstva faktorov, akými sú napríklad odroda arabiky, spôsob spracovania, praženie ale aj spôsob prípravy. Pražená káva 1 Arabika patrí medzi najdrahšie produkty pražiarni.


Je z využívaných kávovníků nejmenší (dorůstá cca metry), ale za to má veliké semena s typickou esovitou rýhou, semena robusty jsou menší a rýha uprostřed bývá rovná. Od semen robusty se v neupraženém stavu dají rozlišit také barvou – jsou světleji zelená. Naše káva je pražena každý týden, déle zrnkovou kávu neskladujeme, aby nedegradovala na kvalitě. Toto je jeden z hlavních rozdílů mezi naší kávou a kávou ze supermarketů, kde leží 6-měsíců.


Jak by po takové době mohla mít aroma? Není divu, že je káva hned po oleji druhou nejobchodovanější komoditou na světě. Každý den nás probouzí k životu, a když to potřebujeme, pomáhá nám soustředit se na 1. Konzumace kávy v rozumném množství nám ale přináší nejen to, dokáže například také pozitivně působit na naše zdraví. SUPREMO Caffè Crema Premium zrnková káva kg Chuť: Pikantní, mléčná čokoláda, karamel, intenzivní a plná vůně. Vyvinuto výhradně pro Kräuterhaus Sanct Bernhard od SUPREMO.


Původ kávy a její pěstování - článek na Vaření. Tento černý nápoj, který má dnes již mnoho podob, zná každý. Arabica, původ : Brazílie, Honduras, Indie. Naprostá většina z nás si nedovede představit den bez ranní kávy, ať už turecké, rozpustné, nebo s mlékem. Káva špičkové kvality z Nicaragui, RFA a UTZ certifikace – je hlavně o udržitelném zemědělství, šetrnému přístupu k přírodě, vzdělávání a spravedlivých odměnách místním farmářům a zemědělcům.


Zkratka EP značí nejvyšší jakost ručně přebíraných bobů ještě zelené kávy. Plné čokoládové tělo s nádechem citrusů a medu. Vůně sladkého karamelu. Ano, původ kávy má na chuť vliv. Velmi obecně se dá říct, že africké kávy jsou spíše kyselejší, než například jihoamerické.


ALE: Opět platí, že u tmavě upražené kávy kyselost neucítím a světlá káva taky nikdy hořká nebude. U středního pražení můžu cítit obě dominantní chutě. Káva je velkou částí světové ekonomiky, proto bylo alarmující, když byla označována jako něco špatného. To se naštěstí změnilo a výzkumy prokázaly, že je káva zdravá a že si ji mohou lidé na celém světě dopřávat denně.


Slovo káva pochází z arabského qahwah, což byl původně termín označující víno. SHB z Guatemaly, zpracovávaná mokrou metodou (dražší a náročnější). Certifikace FT-BIO Tato káva pochází z oblasti Huehuetenango, která je považovaná za nejlepší pěstitelskou oblast v Guatemale.


Převládající typ: r - robusta , a - arabica , m - obojí podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky