pátek 31. května 2019

Schéma zapojení kompresoru chladničky

Schéma tohoto zapojení (orig.štítek na krytu el.části) : Stává se, že po vypnutí kompresoru a rychlém jeho zapnutí do sítě kompresor nenaskočí a neroztočí se. Není to však žádná závada, ale naopak ochrana. Děje se tak z důvodu toho, že píst neprotlačí tlak vzduchu v hadičce a motor se nerozběhne, zvýší se. Zapojení je přes rozběhové relé, a těžko když neznáme typ kompresoru na dálku radit jak ho zapojit.


Mazivost olejů (nejenom chladírenských) se vlivem vzdušné vlhkosti snižuje a jak řekl kolega Franěk bez doplňování (já olej mám orig.) olej vystříkáte, nehledě na to co předeslal kolega Chvátal zničíte si duše. Zdravim Vospolok Mam taky problem ako zapojit kompresor s motorom v celku v takom bloku,na ktorom sa nachadza len svorkovnica a par trubiek ktory bol povodne v chladnicke tusim asi tak 20r stara ktora mala malu mraznicku v nutry taka komunisticka s otvaranim napravo,s takou hlinikou hnedou ruckou. Neviem či si to už dal opraviť,ale zbadal som temu len teraz. Schéma na Calexkách bývala prilepená na víčku svorkovnice kompresora zvonku,alebo zvnútra.


Ak tam nie je a potrebuješ to ,tak buď sa pozri na hociakú starčiu calexku v rodine,alebo ti to potom nakreslím. Myslím, že moc dlouho ne. Tedy přesně tak dlouho, než Vám shoří rozběhové vinutí, které spíná právě to relé. Ty relátka skutečně bývají zdrojem problémů, já to řešil spouštěním tohoto kompresoru přes dvojitý vypínač, kdy jeden vypínač sloužil právě k chvilkovému připnutí rozběhového vinutí při rozběhu.


Kompresorové chladničky V běžné domácí chladničce je oběh chladící směsi v aparatuře poháněn kompresorem, který je spínán termostatem. Při provozu této chladničky je slyšet spuštěný kompresor. V běžné domácnosti toto nevadí, ale v karavanu by zvuk kompresoru byl obtěžujícím prvkem. Doporučená schemata zapojení s využitím Laddomatu 22 termoregulačních ventilů, trojcestných ventilů, řízených elektronickou regulací pro požadovanou teplotu vratné vody, elektronické regulace topných systémů a ohřev teplé užitkové vody, pro výkony kotlů do 1kW. Jak zkontrolovat zapojení a připojit kompresor ze staré chladničky bez relé a obvodů?


Mnoho lidí má zájem o připojení kompresoru bez relé a existují některé základní nuance, informace o kterých je obtížné najít. Zde není to tak schéma jako princip. Nejprve musíte zazvonit obecný závěr, který je sám, vlevo od. Musíš analyzovat schéma uvnitř krytu, nebo někde poblíž prostoru kompresoru a proměřit obě vinutí.


I tady na ty Midei, co mi vedle vysouší zdivo je po vyjmuti nádobky na kondenzát přístupný vnitřní schéma drátařiny včetně zapojení kompresoru (v mým případě má pomocný kondenzátor i pozistor). Stejně tak by pomohlo elektrické schéma zapojení případně obrázky kompresoru. Já se třeba domnívám, že časový spínač může mít funkci zpožděného sepnutí tlaku (nejprve se roztočí motor kompresoru bez tlaku a po určité době se sepne ventil, který uzavře odlehčení kompresoru a kompresor začne tlakovat nádobu).


S omezením výkonu kompresoru si poradíme tím, že zapojíme tlakový spínač spínače s výkonovým relé neboli stykačem. Kontakty relé jsou totiž konstruovány tak, aby snesly větší zátěž. Takto můžeme spínat a vypínat i kompresory o větším výkonu. Ve schématu vlevo je znázorněno zapojení jednofázového elektromotoru a ve schématu vpravo zapojení třífázového. Jak na tlakové spínače kompresoru ? Co je tlakový spínač kompresoru ? Tlakový spínač kompresoru , je zařízení sloužící pro nastavení a regulaci provozního tlaku kompresoru.


Schéma zapojení kompresoru chladničky

Lidově by se tlakový spínač u kompresoru dal označit, za jakýsi mozek kompresoru , který díky svému nastavení říká, kdy a jak má kompresor. Na výstupu kompresoru chladicí médium tlakem kondenzuje a ohřívá se, protéká chladičem na zadní venkovní straně chladničky a pak se dostává kapilárou (tryskou) do výparníku. Tato kapilára s omezenou propustností zabraňuje vyrovnání tlaku mezi výparníkem a kompresorem. Testování kompresoru chladničky S kompresor vzhledem k tomu, že je nejdražší součástí systému, je moudré se ujistit, že to bylo špatné, než jej odsoudit. Z tohoto důvodu byste se měli naučit systematickou metodu diagnostiky kompresor.


Klikový hřídel je určen k přepravě oleje z olejového čerpadla na spodní straně kompresoru pro všechny ložiskové povrchy. CHLADICÍ plyn obklopuje klikovou skříň kompresoru a motoru, když prochází pouzdrem kompresoru a válcem, přes sací tlumič a sací ventily. Uvedení do provozu Připojte napájecí kabel vitríny do zásuvky pokud byly splněny všechny požadavky pro její instalaci uvedené v tomto návodě. Při připojení do zásuvky dodržte požadavky uvedené v bodě 4. Na posledních obrázcích je vidět verze kompresoru , s se spínačem tlaku a redukčním ventilem. Jako poslední bych chtěl uvést jeden malý problém se zpětným venentilem.


Ke svému dokonalému uzavření potřebuje náhlý pokles tlaku v soustavě před ním. To je realizováno ventilem v tlakovém spínači který je spřažen s. V rotoru motoru se zpravidla lisuje na klikový hřídel. Některé motorové kompresory jsou vyráběny s motorem nahoře.


Ostatní ve spodní části motoru a kompresoru nahoře. Utěsněná jednotka je obvykle na jaře namontována uvnitř hermetické kupole. Tím se zabrání většině kompresoru před vibracemi pocházejícími z kupole.


Schéma zapojení kompresoru chladničky

Varovný tón je spuštěn, jsou-li dveře mrazničky příliš často otvírány nebo zůstávají-li otevřeny příliš dlouho nebo je-li do mrazničky vloženo příliš mnoho potravin nebo jsou-li potraviny při vkládání ještě teplé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky