středa 29. května 2019

Víno k vepřovému masu

Pokrmy z vepřového masa je vhodné zapíjet bílým, ale také červeným vínem. Záleží na úpravě pokrmu. K tučnějšího vepřovému masu podáváme starší a kyselejší vína.


Vepřový řízek dobře chutná, pokud je k němu podávané bílé víno , jako je Ryzlink vlašský nebo Vetlínske zelené. Docela dlouho jsem měl zažito, že se k vepřovému masu - a konkrétně k docela tučným zabijačkovým pochoutkám – dá pít jenom pivo.

Drůběží maso vždycky doplňte jen bílým, mírně aromatickým vínem, zkuse třeba Muller Thurgau nebo Pálavu. K hovězímu podávejte vyzrálejší, plná červená vína. Vsaďte na Cabernet Sauvignon a neuděláte chybu.


Hledáte dobré víno k tradičnímu českému vepřovému masu ? Prodáváme hodně vína nejenom z Moravy, ale především z Francie, ze všech jejich oblastí. Zejména burgundská vína a plná červené z Pemerolu a Saint Émilionu stojí rozhodně za povšimnutí Pokud zvolíme pokrm a druh vína podobných vlastností, nemůžete se zmýlit. K lehkým jídlům tedy podávejte lehká.


Jaké víno podávat k masu a omáčkám.

U mas, stejně jako u ryb vybíráme vína hlavně v závislosti na úpravě. Sylvánské zelené, Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Neuburské Müller Thurgau, Ryzlink vlašský, podáváme zejména k drůbežímu, telecímu, vařenému hovězímu masu. Růžová vína jsou vhodná ke všem pokrmům. Bílé víno se k hodí k bílému masu , červené víno k červenému masu. Ale to je jen velmi základní snoubení.


Pojďme trochu hlouběji, k dokonalejším propojením chutí, se kterými zažijete nezapomenutelné chuťové zážitky. K masu hovězímu tmavému masu , k vepřovému masu nebo ke zvěřině se hodí vína červená. Vína červená je také vhodné podávat k huse nebo kachně s knedlíkem a zelím. Lehké bílé víno vám zachutná s rybou.


Ale k výrazně pikantně upraveným rybám nebo k tučnému úhoři se bude více hodit víno červené. Omáčky k vepřovému masu recepty, které budete milovat. Rychlé omáčky k masu ze samostatného kastrůlku Jak už jsem nakousla, tyto omáčky vznikají úplně nezávisle na masu a potřebují svůj vlastní kastrůlek, ve kterém vzniknou.


Jelikož si je můžete připravit dostatečně předem, spousta těchto omáček využívá jíšku. Miluji vepřové, mám vepřové řízky každý týden a masa není nikdy dost. Kdo hodně pracuje, musí mít sílu, kdo hodně pracuje, musí pít víno. Kdo pije víno , musí mít to naše.


Vyberte si v Praze víno k vepřovému masu.

Bude se vám doma hodit, když budete mít doma vepřovému hody. Kostka - Šťáva k vepřovému masu - recepty na každý den. Máme žhavou novinku v naší nabídce - kešu, mandle, lyofilizované sušené ovoce. A hlavně kokosové plátky. Doporučuji ochutnat s mořskou solí.


Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření šťáva k pečenému vepřovému masu ¨. Ke steaku oceníme jiné víno než k domácímu guláši. Platí pravidlo, že ve finále je nejdůležitější způsob přípravy a koření.


Ke špičkovým steakům na grullu, z argentinského masa apod. Máme-li tedy vepřovou s knedlíkem a zelím, pak nemůžeme hledat víno k masu , ale odpovídající doplněk k nejvýraznější části, a tou je bezpochyby zelí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky