pondělí 13. května 2019

Saké výroba

Huge Range Of Fluorescent Tubes. Saké (alias osake, seišu či nihonšu) je prastarý japonský národní nápoj. Sake (japonsky: 酒), v Česku často nazývané saké , znamená japonsky „alkoholický nápoj“.


Japonec jako sake označí i víno či vodku, ale pravděpodobně použije jiný výraz. Do saké může být přidáváno trochu destilátu a běžně se to děje, prodává se saké šumivé, může být suché i sladké (běžné je typicky spíše nasládlejší)… těch variant je strašná spousta. O nich a způsobech, jak jich docílit, si povíme příště v zápisku „Úvod do saké II.

Ve třech litrech vody rozpustíme cukr a povaříme, druhý den do této sladké vody přidáme rýži, droždí, rozinky, nové koření, hřebíčky, nadrobno nakrájenou vanilku, zázvor, řádně oprané a pecek zbavené pomeranče a citron (z plodů nejprve vymačkáme šťávu a pak nadrobno nakrájíme do roztoku). Nejdůležitějšími surovinami pro výrobu saké je speciální rýže a voda. Ptáte se, o jakou speciální rýži se jedná?


Používá se rýže dlouhozrnná s vysokým obsahem škrobu a řádně obroušená. Při výrobě saké je totiž potřeba zejména vnitřní škrobovina, a proto je nutno obrousit. Saké je jedným z tradičných alkoholických nápojov, bez ktorých si japonskú kuchyňu snáď ani nedokážeme predstaviť.


Ryžové víno, ako sa saké často nazýva, sa tradične podáva v drevených alebo keramických nádobkách. Ich objem je okolo centilitrov a nazývajú sa čoko. Tradícia saké siaha skutočne hlboko do japonskej histórie a začala v 3.

Saké je vhodné skladovat v tmavých a chladných místnostech, kde by nemělo ležet dlouho. Saké se konzumuje čerstvé a dlouhé skladování ubírá na jeho jedinečné chuti a aroma. Archivní láhve charakterizují spíše vinařství, i když pár takových skvostů lze nalézt v obchodech či specializovaných saké prodejnách. Hlavnú ingredienciu čistého pravého japonského saké , ktoré sa nazýva Seishu (pomenovanie saké totiž v Japonsku označuje všetky alkoholické nápoje), tvorí kvalitná saké ryža (sakamai) a číra voda. Niektoré druhy saké sa vyrábajú len z jedného druhu ryže, iné vznikajú miešaním viacerých.


Snad se od dob socialismu leccos změnilo, co ale bezpochyby zůstalo neměnné je kladný vztah našeho obyvatelstva k alkoholu. Stejně jako dnes, i v době, kdy b. Výroba a podávání saké. Saké je vyráběno ze speciálních odrůd rýže, které se nazývají sakamai.


Celý proces se přitom velmi podobá výrobě piva. Saké má ale více alkoholu, jehož obvykle obsahuje 1až. Existují ovšem ještě silnější varianty, při jejichž výrobě se používá postup podobný výrobě. Hlavní ingredienci čistého pravého japonského saké , které se nazývá Seishu (pojmenování saké totiž v Japonsku označuje všechny alkoholické nápoje), tvoří kvalitní saké rýže (sakamai) a čirá voda. Vyberte si z velkého výběru japonských rýžovích vín a japonského piva!


Existuje několik druhů sakamai, které se rozlišují aroma a chutí. Velký výběr japonských značek Ozeki, Asahi, Kirin, Sapporo a dalších! Rýžové víno, švestkové víno, japonské pivo! Jak se vyrábí počítačový mikroprocesor.


Politický duel,aký tu ešte nebol.

Poriadne ostrá výmena názorov. This is a traditional Japanese rice wine. Sawanotsuru Deluxe Saké is available from Waitrose. Uses: Saké can be served warm or chilled as a drink.


It is also used as a cooking ingredient and is said to tenderise, to supress unwanted strong smells, to tone down saltiness and to peserve delicate flavours. Překlad do češtiny je jasný - podle něj se jedná o rýžové víno. Základní surovinou pro výrobu je speciální druh rýže, ta musí mít vysoký obsah škrobu. Mnoho kroků je však společných.


K bobům se pak přidá sůl a čistá voda a vše se umístí do kádí, které pojmou každá okolo tun bobů. Směs se však nepřikrývá poklopem a. Saké is made by fermenting rice that has been polished to remove the outer bran, exposing the center where the flavorful starch is concentrated. Once mille the rice is washe soaked and steamed. Koji mold converts the rice starch into sugar so that the yeast can then ferment this sugar into alcohol.


While Junmai is brewed in the absence of added alcohol, some brewers, in search of other.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky