pátek 24. dubna 2020

Větrník z pet lahve postup

Nacházíte každý den nové krtince na pečlivě udržovaném trávníku? Trápí vás podryté a propadající se záhony s hynoucími rostlinami? Krtek nás na zahradě dokáže pořádně potrápit a zbavit se ho není snadné. Autor: Archiv ireceptar.


Josef Peřina, Bítovčice.

Jako izolátorky pro elektrické ohradníky se mi osvědčily odříznuté vršky z PET láhví. Postup je však trochu jiný, protože potřebujete, aby větrník dělal při otáčení. Vypité láhve od limonády ale žádná škoda není, a navíc větrník vyrobený z plastu odolá.


PET láhví odříznete dna, ta nalepte jako křidélka na další láhev a plašič je hotový. Nikdy jsem ještě nezkoušel vyrobit větrník z pet lahve. Být tebou tak se zkusím podívat na jestli tam není video jak vyrobit větrník z pet lahve.


Na začátku výrobního procesu je polyethylentereftalátový granulát, který se roztaví a vylisuje se z něj takzvaná preforma – výlisek, který na první pohled připomíná zkumavku se závitem. Větrník z pet láhví nám pomůže vyrobit Láďa Hruška.

Budeme k tomu potřebovat barevnou pet láhev, tyčku, dva korálky a drátek na spojení větrníku. Vezmeme pet láhev a uřízneme jí vršek. Dále láhev odshora dolů rozřízneme na čtyři nebo pět dílů a rozevřeme. I obyčejná PET láhev může mít zpětné využití, kdy se z ní další recyklací stává surovina tzv. Vyrobte si během pár minut pro sebe nebo děti větrník jako z pouti!


Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Speciální plastový nástavec stačí našroubovat místo obyčejného uzávěru. Objevte nápady na téma Cousin.


Pomůže vám ušetřit místo při skladování již použitých PET láhví a hliníkových plechovek od nápojů. Použití je velice jednoduché. Součást balení je také vložka pro plechovky. Barevné varianty: modrá, limetková, růžová.


Každý roh tak rozdělíme na dvě poloviny. Krmítka jsou vděčným kutilským cílem a lze je vyrobit z různých materiálů. Máte-li ale větší zahradu a nechcete investovat do více krmítek, vyrobte je z nejlevnějšího materiálu vůbec – z odpadu.


Stačí prázdnou PET láhev naplnit zrním a ve spodní části flašky udělat malé otvory se zarážkou.

Sáček protáhněte vnitřkem tohoto torza až do hrdla a přetáhněte přes jeho okraje. Projekty ve kterých se recyklují nepotřebné předměty jsou vždycky skvělé. Obzvlášť když jde o plastové lahve , které patří k těm horším nerozložitelným odpadkům. I proto si zaslouží všechny projekty z plastových lahví svůj vlastní článek.


Větrníky mohou vytvořit krásné a působivé dekorace a udělají radost dětem v každém věku. Ozdobte jimi zahradu, až budete pořádat letní oslavu, nebo si užívejte pohled na děti, okouzlené měnícími se barvami. PET lahve slibují také šikovný uzávěr na sáčky.


Na PET láhev si dáme nálevku a do ní postupně vsypeme lžic polohrubé mouky, špetku soli, vyklepneme vejce a vlijeme půl litru mléka. Láhev uzavřeme a pořádně protřepeme. Postup : Začneme tím, že si hřebík nahřejeme plamenem svíčky.


Nahřátým hřebíkem uděláme do spodní části lahve díry, čím více jich uděláte, tím více vody bude stříkat. Postup práce: Z umytých lahví, u kterých jsme odstřihli dno a hrdlo a podélně je rozpůlili, nastříháme proužky materiálu - o něco širší, než bude průměr největších kytiček. Je potřeba vzít v úvahu, že plast se teplem asi o třetinu srazí.


Následně z nich od oka nastříhame.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky