čtvrtek 5. listopadu 2015

Medvědí tlapky z vepřového

Takto připravené medvědí tlapy trochu posypeme grilovacím kořením a zabalíme do alobalu. Medvědí tlapy dáme péct do trouby (možno i na grilu ) cca minut. Občas je při pečení otočíme. Po vyjmutí a otvírání alobalu si dáme pozor na případnou páru. Vepřové medvědí tlapy podáváme s bramborem vařeným nebo.


Na válu z připraveného odleželého těsta utvoříme váleček a nakrájíme ho na malé kousky. Lehce je obalíme v hladké mouce a vtlačíme do formiček na tlapky (pracny) vymazaných tukem. Naplněné formičky s těstem rozložíme na plech, vložíme je do trouby vyhřáté na 1°C a těsto upečeme dozlatova. Pracny jsou úplně něco jiného a do cukroví tento název nepatří, protože je to výrobek ze železa, který se dává do betonu na uchycení kovové plotýnky.


Veškeré ingeredience smícháme a propracujeme v hladké těsto. Já nechávám odpočinout v ledničce, švagrová peče hned. Z hladké mouky, změklého másla, moučkového cukru, mletých vlašských ořechů a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.


Nezdržujte se vymazáváním formiček, není to potřeba. Vyklopte z formiček a horké medvědí tlapky obalujte v moučkovém cukru s vanilkou. Klasické medvědí tlapky máčené v čokoládě hořké i mléčné patří mezi oblíbené české cukroví. Autor receptu: Redakce. Maso nakrájíme na řízky nebo medailonky a osolíme.


Z ostatních uvedených surovin připravíme nakládací směs, ve které necháme maso 1-dny odležet v chladničce. Připravujeme jako minutku, zbytek nálevu nalijeme na tlapy a smažíme spolu s nimi. Svůj název – medvědí tlapy – dostal podle tvaru, jaký maso po upečení připomíná. Recept je to vcelku jednoduchý, jen předpokládá, že se masíčko bude aspoň jeden, ale lépe 2-dny, marinovat v lednici a tak toto jídlo. Pracny neboli medvědí tlapky se i dnes dělávají dvě až tři neděle před Štědrým dnem, aby se cukroví dobře uleželo.


Tento recept na pracny se od staročeského receptu tolik neliší. Postrádá sice typické staročeské koření skořici a hřebíček, přesto takto upečené medvědí tlapky se rozplývají na jazyku. Další z klasik vánočního cukroví, kterou jsem letos vyzkoušela upéct z Dia cukru (proto ani nejsou na obrázku tak pocukrované jako by měly) a řekla bych, že se. Chuť pak doplňujeme citronovou kůrou, vanilkovým luskem, vanilkovým cukrem apod.


Existuje nespočet receptů, my si připravíme jeden z nejsnadnějších, na chuti jim to však neubere. Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Těsto necháme hodinu odpočinout.


Upečeme tlapky necháme trošku vychladnout, vyklopíme z formiček a posypeme práškovým cukrem. Ve formičkách vytlačené těsto, upečené v troubě dozlatova, cukroví nakonec obalené v cukru. Ze všech přísad vypracujem těsto a necháme hodiny odležet na chladném místě. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové.


Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a hranou nože z nich vyškrábeme černá semínka. V míse smícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo, nastrouhanou limetkovou kůru, m. Vybírejte vyzkoušené recepty na Bylinkové máslo z medvědího česneku, Bylinkové krém s medvědím česnekem, Česnek medvědí , Pesto z medvědího česneku, Krém z medvědího česneku nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Vybírejte vyzkoušené recepty na Rozhuda s medvědím česnekem, Krém z medvědího česneku, Pesto z medvědího česneku, Omáčka z medvědího česneku, Rozhuda nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Dálný východ- Nivchové. Vyberte si recept na kočičí tlapky a připravte si chutný a výjimečný kočičí tlapky pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Medvědí tlapky z vepřového

Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší kočičí tlapky ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně kočičí tlapky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky