pondělí 23. listopadu 2015

Pražení kávy v troubě

Při pražení kávy platí určité pravidlo a tím je, že nejkvalitnější kávy druhu. Tento příspěvek vám přinese pohled na správné klasické pražení kávy a také návo. Až postupná industrializace přinesla kávu praženou, později mletou a nakonec. K tomuto účelu používám zavařovací sklenici s těsným víčkem, do kterého jsem vlepil jednocestný aromaventilek, který je součástí každého obalu lepší kávy.


V této nádobě nechávám kávu tak - dní. Na vaše četné žádosti jsme pro vás připravili fotodokumentaci pražení kávy v horkovzdušné troubě krok za krokem. Z naší produktové nabídky v tomto případě potřebujete pouze nepraženou kávu dle vlastních chuťových preferencí a tato další zařízení: - horkovzdušnou troubu předehřátou na 220°C - plech do trouby.


Nefunguje tak, jako když doma pečete v troubě buchtu. Buchtu v troubě pečete ze shora na 2stupňů, dvacet minut. U kávy je tomu úplně jinak. Kávu můžeme pražit v troubě nebo na hrubé pánvi , ale je pomalý a nedokonalý postup, který si vyžaduje stálý dohle jakmile zrna ztmavnou, musí se co nejrychleji ochladit, aby se zabránilo ztrátě éterických olejů a aby se zachovala kvalita a vůně kávy. Průmyslové zpracování využívá poměrně složitou technologii, my to můžeme zkusit v horkovzdušné troubě.


Předehřejeme ji asi na 2°C. Zelená kávová zrna rozprostřeme na plech, ale nedáváme je. Vánoce budou díky pražení ještě voňavější.


Oříšky a ostatní pochutiny můžeme pražit na suché pánvi, v troubě , ale také si můžeme vypomoct mikrovlnnou troubou. Oříšky můžeme pražit na rozpálené pánvi bez jakéhokoli tuku. Pánev musí být zcela čistá a zbytku.


Pražíme v klasické pánvi. Arašídy pražené v troubě recepty, které budete milovat. Je třeba ji nechat tzv. Tento proces je třeba upravit aktuálním povětrnostním podmínkám, stáří zrna a lokalitě. Jak si doma upražit kávu?


Nejsnáze v horkovzdušné troubě Čerstvě upražená káva je výtečná a domácí pražení je výjimečným zážitkem. Pokud se nám podařilo vypěstovat pár vlastních plodů, nebo jsme zakoupili nepražená kávová zrna, šup s nimi do trouby. Jemné svěží aroma je u čerstvě pražené kávy překryto fenolovými látkami,které se tvoří při pražení a teprve po třech až pěti dnech se jemné kávové aroma vyrovnává. Důležitým faktorem ovlivňujícím pražení je přítomnost vody a rozpustných látek v kávovém zrnu.


Délkou a intensitou pražení se obsah těchto. Velmi důležité je, aby při pražení byla zrna neustále v pohybu, což zaručuje jejich rovnoměrné upražení a nespálení. Hrubost mleté kávy je různá pro různé způsoby přípravy (turecká káva, káva filtrovaná espresso). Zvláštní formou je káva instantní, která se vyrábí dehydratací tekuté kávy v rozprašovacích nebo vymrazovacích sušičkách.


Platí pouze pro zboží, které je na skladě. Sleva bude vyznačena až při konečném vyúčtování na paragonu. Kávy pražíme v malém množství. Tím docílíme nejvyšší hodnoty a čerstvosti kávových zrn.


Kávu udržujeme v nejlepší kondici. Po pražení je nutné kávu zchladit v bubnu pražicího stroje. Následuje několikahodinové vyvětrávání kávy. Ustalují se chemické reakce, které při pražení vznikly.


Podle International Coffee Organization představují severské národy nejaktivnější konzumenty kávy na světě. Při severském jemném pražení slyšíme okolo deváté minuty puknutí podobné tomu, které se ozývá při přípravě popcornu v mikrovlnné troubě , a proces pražení kávy tady končí. Nebo nechte ořechy jen rozvonět. Mletí kávy doma je méně pracné, něž pražení a vyžaduje pouze několik minut před vařením kávy. V obchodech lze zakoupit řadu mlýnků, které jsou cenově dostupné a navíc nezabírají mnoho místa.


Nejstarším způsobem rozmělňování kávy je roztloukání paličkou v hmoždíři. V některých zemích se při pražení do kávy přidávají další ingredience: skořice, hřebíček, zázvor a jiné, které pak výrazně mění celkové aroma kávy. Opravdovým uměním při pražení je míchání jednotlivých kávových zrn a vytvoření delikátní kávové směsi, kde nestačí jen smíchat jemnou kávu s kávou aromatickou či kávu kyselou s hořkou. Pro provozy HoReKa zajišťujeme kávovary, mlýnky, překapávače.


Se servisem a doplňkovým sortimentem, který očekávají. Vyberte si ze stovek receptů na Pečené krevety v troubě , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Pečené krevety v troubě.


Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Pečené krevety v troubě receptů z čech i ze světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky