středa 7. června 2017

Energetické třídy praček

Záleží, jestli jde o domácnost s jedním členem nebo početnou rodinu. Dále se u praček řeší energetické třídy , spotřeba vody a také hlučnost. V neposlední řadě si rozmyslete, jestli chcete jen pračku nebo i sušičku, případně kombinaci obojího. Tou nejzásadnější je příslušnost k dané energetické třídě.


Rozdíly mezi těmito spotřebiči se projevují v ročních nákladech, které se od sebe liší v řádech desítek a stovek korun. Test praček odhalil jako jednu z nejlepších automatických praček s předním plněním AEG ProSteam L7FBE48SC. Energetický štítek praček poprvé: energetické třídy. Vynikají také kapacitou až kg prádla a jsou tedy vhodné i pro početné domácnosti.


K těmto účelům používáme cookies a obdobné technologie, včetně cookies třetích stran. V ČR ho upravuje vyhláška č. Naše stránky přizpůsobujeme podle toho, o které služby jste projevili zájem, a také sledujeme využití našich stránek. Sb, která výrobcům nařizuje předepsané druhy spotřebičů opatřit štítkem a prodejcům pak vystavit tyto štítky na viditelném místě.


Má smysl se na energetické třídy zaměřovat nebo není v úsporách tak veliký rozdíl? To samé se týká praček , myček nádobí, chladniček a mrazniček. Třídu energetické účinnosti poznáte podle velkého barevného pruhu a označení příslušné třídy černou šipkou.


Problém je, že lidé mají zažité, že „Áčko“ je úsporné. To je o méně (kWh) než u pračky spadající do energetické třídy C. Za zmínku bezesporu stojí i funkce parního praní , jež dokonale zbaví vaše prádlo nečistot, a přitom jej udrží nadýchané a hebké. I levné pračky vám poskytují relativně šetrné služby, protože spadají do energetické třídy A. Tyto třídy jsou určeny laboratorními testy s pračkou. Dříve prodávané pračky třídy A spotřebují při objemu kg prádla asi kWh.


Za tímto účelem se provádí stroj, v něm je umístěn bavlněný prádlo a teplota praní je nastavena na stupňů tepla. V dnešní době je již většina praček na trhu úsporná co se týče spotřeby elektřiny, ale i vody. I levnější modely spadají alespoň do energetické třídy A. Na následujících řádcích se podíváme na několik modelů praček , které stojí za zvážení (bez určitého pořadí). U každého modelu si uvedeme, jaké jsou jeho výhody a nevýhody.


Roční spotřeba energie Uvedená hodnota se týká počtu 2pracích cyklům za jeden rok , což zhruba odpovídá situaci, kdy pravidelně perete 4–5x týdně (přibližně tedy každý pracovní den). Roční spotřeba elektrické energie – výpočet je daný vzorcem Evropské Unie a je závazný pro všechny pračky prodávané v EU. Jeho spotřeba vody je na jeden cyklus litrů a spotřeba elektrické energie kWh, se kterou se řadí mezi méně energeticky náročné pračky se sušičkou.


Jedná se o úsporný model, který spadá do energetické třídy A. Každá kategorie spotřebičů má svou metodiku stanovení energetické třídy. Například u praček výpočet zahrnuje plný prací cyklus °C ale také praní i při teplotě na °C a při poloviční náplni. Programové nabídky praček : Programová nabídka moderních praček je velice rozličná.


Všechny pračky jsou dnes stavěné na úsporu energie a vody, proto vás může překvapit délka základních programů. Metodika by měla odpovídat běžnému používání spotřebiče v domácnosti. Není překvapením, když program pro stupňů na bavlnu atakuje délku dvě a více hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky