úterý 13. června 2017

Řecké frappé

Frappé jako z řecké pláže Před několika lety jsem se na dovolené v Řecku seznámila s café frappé a od té doby si bez něj horké dny skoro neumím představit. Našlehaná ledová káva je prostě spása pro ty, kteří se kofeinu nechtějí vzdát ani v létě. Chcete začít jíst zdravěji? Yannis Dritsas z firmy Nestlé návštěvníkům předváděl, jak z čokolády, mléka a ledu vyrobit za pomoci šejkru letní nápoj pro děti. Tématické fráze: domácí frapé ledová káva originál recept jak se dělá frappé káva frappé recept domácí frappé příprava frappe jak se dělá frapé recept na frapé kávu jak udělat kávu frappé příprava frape ledové frappé recept frappe priprava káva frappé šlehač na frapé recept na frappe kavu frappovač nescafe frape kava frape čokoladove frappe.


Právě teď jsem si na frappé znovu vzpomněl a tak jsem na pedii vyšťoural pěkný článek o řeckém frappeti. Připravit řecké frapé není nic těžkého? Základem je rozpustná káva Nescafé, do které přimícháte cukr dle vaší chuti a kapku vody, tuto směs pak vyšleháte do husté pěny.


Poté přidáte kostky ledu a dolejete vodou až téměř po okraj sklenice, nakonec dle chuti přidáte mléko. Re: Frappé - instantní káva, počet porcí - napsal(a) Hana Tůmová, Čerstvá Káva Dobrý den, dle informací od našeho dodavatele se na jednu porci Frappé - instatní káva použijí cca 4g, tj. Komentáře k receptu Řecké frappé. Přidat koment ář Zobrazit celou diskuzi (komentářů) Celkový počet komentářů: 1. Už to tak bývá, že ty nejlepší věci vznikají jako souhra náhod. Místem „narození“ je Soluň.


Pán jménem Yannis Dritsas zde. Vynikající ledové frappé se zmrzlinou. V kastrole svaříme omyté borůvky s cukrem, máslem a vodou. Vybírejte vyzkoušené recepty na Řecké frappe , Jahodové frappé , Řecký salátek, Řecká musaka, Řecké tzatziki nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Frappé Loni v létě v Řecku jsem si dal tuhle kávu poprvé a byl sem překvapený, že se řecké frappé docela odlišuje od frappí (sic), které jsou k dostání tady v Česku. Místo hutné, sladké a kávové ledové tříště jsem dostal obyčejnou kávu s kostkami ledu a hutnou čepkou z pěny. Přes prvotní rozpaky, to chutnalo. Ledová káva frappé je v době teplých letních dnů velice osvěžující nápoj, který dodá jiskru a enegrii.


Vyniká svou hustou pěnou a jeho příprava je velice snadná. Vyberte si ze stovek receptů na Řecké frappé , které se vám budou snadno a rychle vařit. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Řecké frappé receptů z čech i ze světa. Tradiční řecké frappé z instantní kávy, čerstvě připravené espresso s ledem.


Je tu ale ještě třetí možnost - zkusíte z. Frappé je káva, která se s oblibou pije na Balkánském poloostrově hlavně v Řecku, odkud také pochází. Tato ledová káva je v době parného léta velice osvěžující nápoj. Příprava této kávy je velice snadná, během velmi krátké doby vytvoříte hustou kávovou pěnu – základ budoucí ledové kávy Frappé. Tento základ nalijte do originální sklenice, vhoďte. Frappé nebo také ledová káva, osvěžující nápoj z instantní kávy, espressa a ledu.


Pravé řecké frappé i jeho variantu z espressa snadno připravíte i doma. K čemu frappé mixér využít? Kromě řecké kávy je frappé mixér vhodný i pro výrobu cappuccina, latte macchiato, mléčných nebo klasických koktejlů a například i horké čokolády.


Speciální vlastnosti a funkce. Omyvatelnost v myčce – některé frappé mixéry umožňují čištění metly v myčce nádobí. Musaka (moussaka) – mezinárodně známé řecké jídlo.


Tvoří ji několik na sebe kladených a zapečených vrstev různých pochutin. Tři základní (tradiční) vrstvy jsou tvořeny. Prodej domácích frapovačů, profi frapovačů, ochucených frappé , frappé kávy a příslušenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky