pátek 10. listopadu 2017

Čištění sítka kávovaru

Čištění sítka kávovaru

A třetí v řadě na čištění je páka. U kaváren a restaurací doporučuji čištění bez výjimek každý den. Zde provádím hygienu pomocí stejného přípravku následujícím postupeRozpustím čajové lžíce detergentu v jednom litru vroucí vody v nádobě, kam se mi vejdou páky z kávovaru. Odčerpání dostatečného množství vody z výdejníků horké vody po zapnutí kávovaru. Týdenní údržba pákového kávovaru.


Čištění sítka kávovaru

Optimálně každých sedm dní vyčistěte pákový kávovar pomocí chemického prostředku. Do lázně připravené např. Samotné čištění hlavy provádějte denně za pomocí slepého sítka (speciální sítko bez děr), které nasaďte do hlavy kávovaru , spusťte a nechte běžet necelých vteřin. Horká voda, která koluje uvnitř hlavy, se po vypnutí vypustí zadním ventilem společně s nečistotami a zbytky kávy. Postup několikrát opakujte.


Páky kávovaru a sítka vložíme do nádoby, ve které je rozpuštěn čistící přípravek pro odstraňování kávových usazenin. V roztoku ponecháme alespoň minut. Pomocí hadříku nebo houbičky odstraníme zbytky usazenin kávy z vnitřních částí pák.


Pak vše důkladně opláchneme horkou vodou. Jemné zrníčka kávy se připékají, případně ucpávají hlavy kávovaru a dochází tím k. Dosáhněte optimálního výsledku pravidelným čištěním kávovaru Philips. Tipy na odvápnění, odstraňování vodního kamene a čištění včetně praktických videí. Na naší stránce naleznete kávovary, mlýnky na kávu, kávu, instantní směsi, sirupy a různé příslušenství včetně čištění pro kávovary.


O co je potřeba se v kávovaru starat. Vodní filtry omezují tvorbu vodního kamene, zlepšují kvalitu vody a prodlužují životnost přístroje. Odvápňovače a čističe kávovarů skladem. Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu. Pro důkladnější čištění vnitřní páky můžete využít drátěnku, zatímco na sítka kávovaru bude stačit i obyčejný kartáček.


V případě častého využívání kávovaru se doporučuje dát rozmontované páky do horké vody se speciálním čistícím prostředkem, který dá vaše páky zpátky do pucu. Jednou za čas do slepého sítka umístíme čisticí tabletu či práškový čistič (pro čištění pákových kávovarů se používá nejčastěji) a vrátíme zpět do hlavy kávovaru , který poté zapneme na dobu uvedenou výrobcem čisticího prostředku. Po vyčištění hlavy slepé sítko vyjmeme a důkladně opláchneme. Páku nasadíme do kávovaru a spustíme.


Poté vypneme a voda vyteče zadním ventilem ven. Těsnění v hlavách vyčistíme zasazením páky, uvolněním, zapnutím průtoku vody a pohybováním zleva doprava. Voda protéká přes okraj sítka. Sítka pasují do páky kávovaru DeLonghi EC68 ale jde o sítko z jiného modelu kávovaru Delonghi. Rozdíl je v těsnící ploše sítka , která jsou rovná.


EC6jsou s těsnící hranou, která zabezpečuje lepší těsnost. Velmi záleží na stavu těsnění příruby kávovaru do které se zatahuje páka viz. K čištění kondenzátoru je nejlepší jemný kartáček, kterým odstraníte veškerou špínu a zároveň se vyvarujete poškození. Pomocí vám může i vysavač s kartáčovým nástavcem.


Nepoužívejte chemické čističe. Chladicí žebra stačí lehce otřít navlhčeným hadrem. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky