Asi jsem víc nevěřila těstu, že se v troubě upeče tak dobře, jako ve vaflovači. Ano, tady je jedna výhrada, z elektrického přístroje jsou vafle křupavější, ale ne každý si ho přeje vlastnit. Nákup silikonové formy je tedy podle mě bezvadným.
Použít můžete i klasický vaflovač. Vaflovač nevymazávám, v tom těstě je tolik tuku že to není potřeba. Taky jsem zkoušela celozrnnou mouku a bylo to taky dobré. Moc děkuji za recept, po dlouhém hledání konečně vafle podle mého gusta, na povrchu křupavé, uvnitř měkké a ne moc sladké, takže se dají namazat marmeládou.
I když je stejně jím nejradši. A protože mi v lednici zbylo velké množství bílků, byl chlebíček jasnou volbou. Rozhodla jsem se nedělat klasický s kandovaným ovocem, ale makový s citronovou polevou. Kdo nemá tyto polevy rá tak ji samozřejmě vynechá.
Budete na to potřebovat silikonovou formu na vafle. Do té nalijete těsto a dejte do trouby předehřáté na 2stupňů Celsia. Hotové vafle můžeme mazat marmeládou, případně ozdobit šlehačkou a ovocem.
Nemáte-li vaflovač upečte si vafle v troubě v silikonové formě. Vafle pečte přibližně minut. Skip navigation Sign in. Možná je skoro lepší je upéct v troubě ve formě na vafle (nebo aspoň pro mě, vafle se v silikonové formě tolik nelepí), kterou si můžete pořídit například v eshopu dopolstare.
A nebo si prostě místo vaflí udělejte z těsta lívance! Tématické fráze: špaldové vafle recept na vafle s jogurtem vafle z bileho jogurtu vafle s jogurtem vafle bez vajec vafle do trouby těsto na vafle z jogurtu domácí jogurtové vafle špaldové vafle recept testo na vafle s jogurtem jogurtove wafle jogurtové těsto na vafle recept na vafle v troubě testo na vafle jogurtove vafle v. Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme změklé máslo, vejce, mléko, podle chuti i pár kapek ginu, a vyšleháme v hladké těsto (konzistence jako na lívance), které necháme hodiny odstát. Potom těsto naléváme na ploténku vaflovače a pečeme dozlatova. Upečené vafle mažeme marmeládou, nutelou nebo jenom sypeme.
Kdo bude vafle péct v troubě , předehřeje ji na 220°C a peče minut ve středu trouby. Ve vaflovači pečte vafle dozlatova. Trochu jsem se do pečení vaflí zamilovala a vyzkoušela oba tyto druhy, poté ještě kváskové vafle a nekynuté rychlé. Tedy pokud si pořídíte vaflovač, jistě se nebudete nudit, protože variací je mnoho, dokonce jsou i perfektní slané.
Pokud vám vafle zbydou (s čímž ovšem moc nepočítejte, protože jsou tak dobré, že se vždy ihned všechny sní), dejte je do sáčku a zamrazte. Když je později ohřejete v troubě , bude mít rychlou svačinku. Vyrábíme originální Belgické vafle , vhodné jak sebou do ruky tak na talíř lehce ochucené. Jednoduchá a rychlá příprava, kvalitní a chutné, přitom cenově dostupné. Podávají se teplé, ohřáté v troubě , topinkovači, toustovači,.
Forma na vafle fo trouby Pečeme v troubě vaflových srdcí za několik minut! Silikonová forma se snadno čistí. Následně zašlehejte tuk a ostatní ingredience. Mouky s práškem do pečiva až na konec. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne stejnorodá hmota, těsto pak vložíme na hodiny do ledničky.
Pečeme 2-minuty v troubě předehřáté na 2°C. Když okraje kroužků začnou hnědnout, plech z trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.