středa 29. listopadu 2017

Nejlepší kávy světa

Také si nedovedete představit začátek pracovního dne bez šálku kávy ? Obliba tohoto nápoje stále stoupá a někteří z nás nedovedou dát bez šálku ani ránu. Supermarkety se navíc předhánějí v šířce nabídky produktů z různých koutů světa , jen si vybrat. Zvolit však tu skutečně chutnou kávu představuje velmi. Jsme specialista na kávu a na kapsle do Dolce Gusto.


Už přes rok pro vás vybíráme to nejlepší ze světa kávy. Nejdražší kávy světa ČerstváKáva. Zajisté nás občas zláká ochutnat nějakou výjimečnou a jedinečnou kávu, některou z nejdražších káv na světě. Například můžeme zmínit kávu Kopi Luwak, která se nesklízí zcela běžným způsobem na plantážích. Tato zpráva obsahuje obojí.


Devatenáctého července proběhla v Panamě 21. Best of Panama, kde se tradičně setkávají fantastické kávy z celého světa , především však z Asie, s řadou svých nadšených příznivců. Proč za šálek určité kávy zaplatíte 10× více, než za šálek kávy jiné a co ovlivňuje cenu?


Na konci článku je žebříček nejdražších káv, ve kterém se můžete podívat, na kolik by vás šálek z jednotlivých druhů kávy vyšel. Pro „vstup“ do našeho seznamu se musí cena za 2gramů dostat alespoň na 3Kč. Cena kávy se pohybuje kolem jednoho tisíce dolarů za kilogram a tak může být tato káva právem považována za nejdražší na světě. Vědci se pokoušeli objasnit proč má káva Kopi Luwak tak netradiční a velmi aromatickou chuť.


Nejprve vznikaly teorie, že cibetka si vybírá ty nejlepší plody kávovníku. Výběrové kávy , které nabízíme Vám doručíme vždy čerstvé, neboť jsou praženy v pravidelných intervalech a malém objemu, takže se nestane, aby Vám přišla káva, která již není čerstvá. Káva je pražená na střední stupeň (City, City Plus).


Mezi jejich nejlepší kávy patří Etiopie Sidamo s příchutí citrusu (což je typické pro všechny kávy z provincie Sidamo) a jasmínu. Vedení společnosti je proslulé individuálním přístupem ke každému. Bristot Rainforest obsahuje nejlepší Arabiky pocházející z Brazílie, Mexika a Kostariky. Mexiko je osmým největším producentem kávy na světě.


Kostarická káva je pak známá svým vysokým obsahem kofeinu. Arabika obecně je označení pro kávu vyrobenou z. Vybrali jsme pro Vás ty nejlepší kávy ze všech koutů světa. R, tak i kávové směsi od mistrů pražičů.


Nejlepší kávu získáte jednoznačně z automatických a pákových kávovarů, ty kapslové poněkud zaostávají. Ale jinak závisí kvalita kávy také na značce (například nejlepší espresso bývá z kapslových kávovarů Nespresso) a ceně přístroje. Tedy v přeneseném slova smyslu i na jeho kvalitě. Každý z nich má své výhody i nedostatky.


Rádi bychom Vám představili způsob přípravy kávy , který vyniká nad ostatními tím, že připravuje nejchutnější kávu, kterou jsme kdy pili. Do tohoto menu si zvolíte nebo různých druhů kávy v balení 50g z nabídky naší pražírny. Jaké kávy si do degustačního menu zvolíte je jen a pouze na Vás. Tuto možnost Vám nabízíme, protože řada z Vás určitě nerada nakupuje zajíce v pytli a proto je to nejlepší způsob jak si najít tu svoji pravou vysněnou kávu.


Nejlepší kávy světa

O naše znalosti se rádi podělíme a poradíme vám, aby byl váš nákup co nejpříjemnější a nejpohodlnější. Nabízíme opravdu velké možnosti. V našem e-shopu najdete na 5druhů čaje, druhů kávy ze všech koutů světa a také spoustu doplňků a příslušenství - prostě všechno na jednom místě. Aroma čerstvě mleté kávy je pro některé jistě neodmyslitelná součást rána či odpoledního odpočinku.


Právě proto jsme pro vás připravili výběr mlýnků na kávu, díky kterému si budete moci vybrat toho nejvhodnějšího pomocníka pro přípravu tohoto horkého nápoje. Chuť: U této kávy je cítit jemná acidita. Docela mě překvapuje, že není cítit žádná výrazná žluklost.


Zažijte opravdové potěšení z ručně namleté kávy - na YOOPY.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky