čtvrtek 30. listopadu 2017

Domácí tatarská omáčka

Když je základní majonéza hustá, přikápneme ocet a zamícháme ostatní suroviny. Dáme alespoň na dvě hodiny vychladit. Super domácí tatarská omáčka je naprosto jedinečná s pečenými brambory, ale lze ji užít i pečenému masu.


Zašleháme ponorným mixérem. Do misky si dáme vaječné žĺtky a horčicu.

Ručným mixérom alebo metličkou dobre vymiešame. Potom pri stálom šľahaní tenkým prúdom prilievame olej, až kým zmes nezačne pomaly hustnúť a nabeať na objeme. Recept, který vymyslel můj táta. Vypadá možná jednoduše, ale děláme ji skoro ke každému jídlu, protože její chuť je opravdu výtečná! Domácí chutná tatarská omáčka.


Maso v tatarské omáčce. Vepřový tatarský kebab.

Tatarská omáčka z cukety. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy. Souhlasím s podmínkami pro užívání sl. Rychlá domácí tatarská omáčka z vajec.


Proč kupujeme tatarské omáčky vyrobené z podivných věcí, když si můžeme udělat tatarku doma? Do mističky nebo polévkového hrnku dáme majonézu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a okurek, přilejeme lák z okurek přibližně 3-polévkových lžic, aby z toho vznikla konzistence tatarky. Některé kupované tatarské omáčky však nejsou dobré, jsou z nich cítit umělé látky a vůbec ta chuť neodpovídá skutečné tatarské omáčce. Takže i tady platí, že nejlepší tatarskou omáčku si uděláte sami.


Pamatujte na to, že do všech surovin se olej přilévá hodně pomalu a přitom se stále šlehá a šlehá. Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri príprave receptov. Na tatarskou omáčku i na majonézu je tu sice již několik receptů, ale buď se jedná o bezvaječné varianty, nebo se olej přikapává po kapkách za zoufalého. Výborná domácí tatarská omáčka.


Dýňu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle, prípadne nakrájame na malé kocky, dáme na olej, maslo podusiť, podlejeme vodou a necháme zmäknúť.

Dáme štipku soli, škorice a zázvoru. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! Chcete si připravit domácí tatarskou omáčku?


V tomto praktickém videorecept se dozvíte jak na to. O tom, že majónéza či tatarka jsou tak trošku dietní hřích, ví asi každý. A proto jsem si dip podobný tatarce udělala doma z mnohem zdravějšího skyru. Falešná domácí tatarská omáčka. Pro přípravu budete sice potřebovat majolku Helmans z obchodu, ale já si ji zvyknu vyšperkovat.


Potom si každý myslí, že je opravdu domácí , z oleje, z vajíčka, hořčice a kyselé okurky. Bojím se však surového vajíčka, tak jsem ještě nenabrala odvahu na přípravu originální domácí. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky