úterý 3. prosince 2019

Vepřové maso v pomalém hrnci

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Pro vaření v pomalém hrnci se nejlépe hodí veškeré hovězí maso , které je třeba připravovat dlouho, zj. Z dalších druhů masa pak vepřové koleno, vepřová plec, vepřová kýta, jehněčí kýta , ale také kuřecí stehna, kuřecí špalíčky, kuře a kachna vcelku. Pomalý hrnec Vám usnadní práci v kuchyni. Recepty pro pomalý hrnec jsou pestré a každý najde takový recept, který hledá a který snadno zvládne.


Vepřové maso v pomalém hrnci

Vaření v pomalém hrnci zvládne úplně každý. Výsledkem je maso , které se rozpadá, je šťavnaté a voňavé. Proto jsem maso dusila v pánvi a byl to děs. Musela jsem maso pořád hlídat, podlévat, a to mi ani nezměkl.


Ten překlad je hodně nepřesný, spíš nesmyslný, spíš bych tomu říkal trhané vepřové , v Americku je to oblíbená dobrota jako náplň do sendvičů, doma bych to dal do žemlí, housek, a podobně. Samozřejmé je snad i to pivo na zapití. Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vepřové koleno vaření v pomalém hrnci recepty pomalé pečení vepřového kolena vaření v pomalém hrnci šunkové koleno s kostí recept vepřové koleno recept recepty pro vaření v pomalém hrnci šunkové koleno vepřové koleno recepty uzené koleno s kostí pomaly hrnec.


Tak jsem ho dnes konečně taky vyzkoušela. Kapustu nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Na kapustu dáme na kostky nakrájenou plec, posypeme najemno pokrájeným česnekem osolíme, op. Mrkev očistěte, případně oloupejte, máte-li mrkev mladou, nahrubo nastrouhejte.


Je-li staršího data, krátce ji vcelku povařte, stejně tak bulvový celer. Potřebné suroviny: kg vepřové plece, kousek slaniny (cca 20g), cibule, 250g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 400ml vody, 50ml octa, lžíce cukru, lžíce hladké mouky, 800ml mléka, bobkové listy, kuličky celého pepře, kuličky nového. Vepřové maso v kapustě v pomalém hrnci.


Vepřové maso v pomalém hrnci

V pomalém hrnci se vaří pomalu a je celou dobu zakrytý, takže se tekutiny nemají jak odpařovat, a tedy se neredukují jako při běžném vaření, kdy je třeba tekutiny i několikrát během vaření dolévat. Navíc spousta surovin pustí vlastní šťávu, a proto se v pomalém hrnci hromadí více tekutiny. Dlouho jsem přemýšlel o vaření v pomalém hrnci. Dřív byl v reklamách pečený vařený a teď již trochu ten boom opadl, ale pořád ve mně červíček šťoural, že by nemusel to být špatný přístroj. Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci : Nakrouháme syrové zelí, dáme do hrnce, posolíme, pokmínujeme dle chuti a zamícháme.


Na ně položíme vepřové maso , okořeněné grilovacím kořením. Podlejeme cca dcl vody a dusíme na HIGH cca hodiny. Pak maso vyndáme, zelí zahustíme syrovým nahrubo nastrouh. Jednoduchý a velmi nenáročný recept pro vyznavače pomalého vaření.


Připravte si bez velké námahy tento výborný segedín v pomalém hrnci. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček.


Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. V POMALÉM HRNCI : V míse smíchejte papriku, pepř, chilli, cibuli, česnek, hořčici, javorový sirup a sůl. Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do pomalého hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet a vařte hodin na nízkém stupni, dokud maso nezměkne.


Pečené vepřové můžeme připravit několik způsoby - v troubě, v pomalém hrnci , nebo v holandském hrnci , dokonce i dusit. PH promícháme s nadrobno nakrájenou slaninou. Na výběr pak máme z vepřové panenky, ramínka, kýty, bůčku nebo kotlety, záleží jen na vaší chuti. Níže najdete několik receptů a tipů na to, aby bylo vaše pečené vepřové dokonalé.


V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např.


Vepřové maso v pomalém hrnci

Klasa a Regionální potravina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky