pátek 27. března 2020

Zavařování hrušek v troubě

Zavařování v troubě je jednodušší než to v hrnci a horké vodě. Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice.


Tématické fráze: zavařování meruněk v troubě švestkový kompot v troubě zavaření v troubě jak zavařit broskve v troubě kompot z blum horkovzdušná trouba recepty blumy kompot horkovzdušná trouba zavarovani broskvi v troube zavařování blum jak zavařit blumy zavařování meruněk v horkovzdušné troubě horkovzdušny hrnec. V případě zavařování okurek v troubě , je vhodné zvolit delší čas (to platí pro většinu zeleniny). Po uplynutí času troubu vypněte, ale sklenice hned nevyjímejte. Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce.


Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě. Ve sporákové troubě zavařujeme jen z nouze. Mezi sklenice postavíme jednu prázdnou jen s vodou a teploměrem. Máte-li více sklenic na zavařování a nemáte myčku, pak dalším vaším pomocníkem může být trouba, ať plynová, elektrická, nebo horkovzdušná. Uzavřené sklenice naskládejte na vysoký plech a zalijte vodou do výšky asi centimetrů, nechte mezi jednotlivými sklenicemi mezery, aby se.


Zavařování hrušek v troubě

Tématické fráze: zavařování hrušek zavařené hrusky recepty na zavařování hrušek zavarujeme hrusky recept na zavařování hrušek recept na zavařené hrušky zavařování hrušek recept nálev na hrušky hrušky zavařování jak zavařit hrušky jak zavařovat hrušky nalev na zavarovani hrusek recept zavařování hrušek. V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit! Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace.


Trouba by vždy měla být předehřátá, elektrická se nastavuje na až 100. Můžete je také přendat do sklenic, které pevně uzavřete převázaným celofánem a pak je necháte v teplé troubě zaschnout tak, aby se na povrchu vytvořil „škraloup“. Džem z hrušek má rosolovitou konzistenci a jsou v něm pevné kousky ovoce – tím se liší od hruškové marmelády nebo povidel. Troubu nejprve předehřejeme na 80–°C (na horní i spodní topení). Naplněné sklenice stavíme na dno trouby na suchý plech.


Zavařování hrušek v troubě

Sklenice můžeme podložit nepotřebnou mokrou utěrkou. Někdo nestaví sklenice na suchý plech, ale na plech s vodou. Na plech se nalijí přibližně centimetry vody a vloží se do trouby předehřáté na 1°Celsia.


Ahoju mě bude premiéra zavařování v troubě. MJám nový sporák a tak to jdu skusit. Tak se mějte lída čejda. Hodí se zejména pro ty, kteří mají k zavaření jen pár sklenic. Platí, že čím vyšší výkon, tím se.


Jsou také zdrojem minerálů, jako je měď a draslík. Aby je člověk mohl jíst po celý rok, zavařování hrušek se stalo nejčastější úpravou. Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě , klidně to zkuste, je to rychlejší.


Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary. Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou. Tady máš radu od Pampelišky (z 1. dílu jejího souhrnného seriálu o zavařování ): Sterilizování v troubě Takže - ovoce do sklenic, zalít vroucím nálevem, zavíčkovat, naskládat na plech s vyšším okrajem (ten asi cm) tak, aby se sklenice nedotýkaly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky