úterý 10. března 2020

Zavařování třešní v mikrovlnce

Omyté plody se opatrně naskládají do sklenic, zalijí se cukerným roztokem, sklenice se uzavřou a dají do mikrovlnné trouby. Zavařování v mikrovlnné troubě je pravděpodobně nejjednodušší. Rádi po nich potom v zimním období sáhneme.


Zralé, sladké třešně s pevnou dužinou jsou nejlepší pro přípravu kompotu. Dozrálé, pěkně vybarvené třešně s pevnou dužinou se hodí na džemy a marmelády. U příspěvku -co s vlašskými ořechy-jsem si přečetla diskuzi o zavařování v mikrovlnce , tak vám napíšu svoji zkušenost.

V Receptáři vloni v srpnu vyšel článek o zav. Protože pořád postupně dorůstaly okurky na zavařování , ale nebylo to na zavař. Mikrovlnku nastavíme na plný výkon, vložíme sklenici bez víčka a necháme točit asi dvě minuty. Pak sklenice vyjmeme a takto teplé ještě zavíčkujeme.


Nebojte se, vzniklá pára se zase vstřebá. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Takto zavařené vlašské ořechy vám vydrží několik let. Pokud máte strach, že by víčka mohla v mikrovlnce jiskřit, použijte klasická víčka i uzávěry twist off.


Nejdůležitější je neplnit sklenice až nahoru, nechat mezeru, ale.

Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic. Abyste měli třešně nejen v létě ale takév zimě zkuste si je zavařit. Udělejte si zavařeniny, které jistě přijdou vhod jako příloha k jídlům či na pečení. Se zájmem čtu o zavařování v mikrovlnce.


Opravdu bych měla strach z kovových šroubovacích víček. Zavařovala jsem v mikrovlnce vyloupané ořechy, ale bez víček. Víčka jsem tam našroubovala až povyndání z mikrovlnky. Funguje to a jsou jak čerstvé.


Při zavařování v mikrovlnce naplňte stejně jako u klasického zavařování sklenice tak, aby pod okrajem zůstal alespoň půl centimetru vysoký volný prostor. Vždy je lepší zavařovat více sklenic najednou, protože pak jejich obsah nepřeteče, sklenice zavíčkujte hned po vytažení z trouby. Podle maminek diskutujících na.


Množství cukru uvedeného v receptu na třešňový kompot můžeme i snížit, pokud chceme kompot s nižším energetickým obsahem. Před zalitím třešní nálevem je důležité je dobře setřást, aby se nám jich do sklenic vešlo co nejvíce. Třešně - zavařování třešní.


Nyní je ideální čas, kdy si můžete třešně koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na třešně dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce. Třešňový kompot Co budeme potřebovat.


Je ideální zavařovat jednu sklenici podruhé, pokud zavařujete více sklenic najednou, násobí se podle toho i celkový čas – například při.

K tomu se přidává ještě možnost. Jinak by po zavaření bylo v nádobách spíš poloprázdno a výsledkem by byla sklenice plná nálevu a nahoře plavající plody. Na kompoty z mikrovlnky cukerný roztok nepotřebujete.


Pokud máte chuť experimentovat, vyzkoušejte netradiční recept na zavařování v mikrovlnce. Náš recept je na jahodový kompot, ale stejný postup. Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce.


Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky