pondělí 13. února 2017

Dtest žehličky 2016

Každý, kdo chce vypadat upraveně, musí tu a tam sáhnout po žehličce. Naposledy jsme se testování šicích strojů věnovali před téměř šesti lety. Tehdy třetina z nich dopadla v našem hodnocení dobře, zbytek byl uspokojivý. Letos se v testu modelů dostupných na našem trhu dostalo i na velmi dobré známky.


Ačkoliv někteří z nás v současnosti spoléhají spíš na sušičku či nemačkavý prací program a dobře vyvěšené prádlo, žehličky stále patří ke stálicím mezi pomocníky v domácnosti. Aktuálně tak na trhu najdeme velké množství zástupců jednotlivých značek i různých designových provedení. Pravidelně pro vás připravujeme testy žehliček a napařovacích stanic.


Video prozradí, čím vším musí každý testovaný model projít. V našich testech se pravidelně věnujeme žehličkám. Výhodami žehliček ve srovnání s parními stanicemi je snadnější manipulace, menší rozměry a rychlejší pohotovost. Jejich výhodou je velký a nepřetržitý parní výkon, použití nejkvalitnějších žehlících ploch z čehož pramení i obrovská úspora času.


Pokud vás napařovací žehličky neoslovily, na trhu koluje hned několik alternativ. Liší se v první řadě kvalitou, funkcemi i cenou. Na trhu stále najdete žehličky s označením „suché“. Jedná se o vývojově nejstarší produkt, který není opatřen nádržkou na vodu.


Jeho výhodami jsou o pár stovek. Test : Testy výrobků, rady pro výběr, upozornění na nebezpečné výrobky, řešení problémů spotřebitelů a ještě víc. Objektivně, nezávisle, bez reklam. Výkon sice nemusí zaostávat za dražšími modely, nákupní cena se však promítá do jedné zásadní oblasti. Tou je žehlicí plocha, která bývá nejčastěji hliníková nebo keramická.


I když lze napařovací žehličky zakoupit i za velmi málo peněz, ty lepší a zároveň dražší většinou nabídnou takové funkce, které žehlení značně usnadní. Aby byl výběr žehliček snadnější i pro nezasvěcené uživatele, různé magazíny jako např. Výhodami žehličiek v porovnaní s parnými stanicami je jednoduchšia manipulácia, menšie rozmery a rýchlejšia pohotovosť.


Pri výbere žehličky venujte pozornosť množstvu vydávanej pary, dĺžke kábla a hmotnosti. Hodnocení, test a recenze nejlepších žehliček. Recenze, popis a hodnocení jednotlivých modelů ze srovnání výše. Pojďme se podívat na parametry podrobněji a podíváme se také, jaké jsou recenze a zkušenosti zákazníků k jednotlivým produktům.


Suché žehličky – Klasické suché žehličky jsou dnes už na ústupu. Důvodem je prostá zastaralost a menší účinnost této technologie. Tyto žehličky se stále vyrábí, ale obvykle jsou používány jednoduché a cenově dostupné technologie.


Například žehlicí plochy bývají hliníkové nebo přinejlepším nerezové. Důležitých je hned několik faktorů. Při výběru ideální žehličky netřeba brát ohled pouze na cenu.


Doporučujeme vám vybírat model s vyšší hmotností (minimálně kg), neboť platí, že čím je žehlička těžší, tím se s ní lépe žehlí. Péče o prádlo zahrnuje různé druhy pracích prostředků (prostředky univerzální, na černé prádlo, barevné prádlo, vlnu), ale i přístroje, které nám tuto péči usnadňují jako pračky, sušičky, žehličky či parní stanice. Jedná se především o žehličky na suché žehlení, žehličky s parními stanicemi, cestovní žehličky anebo žehlicí lisy. Pokud máte 3-člennou rodinu a nežehlíte profesionálně, napařovací žehlička je pro vás ideálním rodinným společníkem.


Zároveň je dobré všimnúť si údaj o objeme nádržky na vodu – ak je príliš malá a parný ráz je vysoký, tak do nej budete počas žehlenia musieť častejšie dolievať vodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky