čtvrtek 16. února 2017

Uzení studeným kouřem

Connect with other survivors of sexual assault anonymous, any time. Solution for Your Peace of Mind. Know About Sexual Assault Charges. This feature is not available right now. Please try again later.


Uzení studeným kouřem

Dosti často se stává, že při dlouhé době, po kterou se maso udí zapomene obsluha na kontrolu ohně, který se rozhpří a teplota je pak. Test generátoru kouře pro udírnu. Inspirováno kanálem InPast. Udit lze několika možnými způsoby, a to především horkým, teplým a studeným kouřem.


Dalším způsobem je uzení doutnajícím kouřem. Teplota při uzení se pohybuje mezi °C - °C uvnitř. Tyhle fortelný udírny u nás v Křižanově sami stavíme šroubek po šroubku. Využijte dopravy zdarma a vychutnejte si nejlepší klobásky i maso z nové udírny.


Doba uzení se pohybuje v řádu dnů až týdnů. Tímto způsobem se udí především šunka a některé druhy salámů, nebo klobás. Výhodou uzení teplým a horkým kouřem je značné zkrácení doby uzení na několik hodin a větší šťavnatost masa.


Výhody a nevýhody uzení studeným kouřem. Uzení masa teplým a horkým kouřem. Jednou z výhod uzení studeným kouřem je menší obsah karcinogenních látek v uzeným masu a také jeho delší trvanlivost ( uzení studeným kouřem se obecně používá hlavně u jídel, u kterých se předpokládá nebo je vyžadována delší trvanlivost). Metoda uzení studeným kouřem.


Uzení studeným kouřem

Tak tady pročítám všechny příspěvky za poslední tři roky a mám pocit jako by nikdo neudil studeným kouřem ? Já se na to chystám teď o víkendu, ale potřeboval bych trošku poradit jak to kdo děláte? Maso a klobásy teplým kouřem už mám celkem zvládnutý, tak bych chtěl postoupit na vyšší úroveň. Teorii mám už v malíku, ale chybí. Asi vás nepřekvapí, že udit maso či jiné potraviny můžete při různých teplotách. Víte ale, že každý typ uzení , ať už studeným , teplým či horkým kouřem , je odlišný nejen teplotou v udírně, ale má také jiná specifika a pravidla?


Další možností, která připadá v úvahu, je rovněž uzení zastudena. K tomu se hodí především větší kusy bůčku, přičemž doba nakládání bývá okolo dvou týdnů. Zde je třeba bůček průběžně kontrolovat, protože maso musí být stále potopené v nálevu, který nesmí zapáchat. Naopak pomalé uzení může mít nedostatečné „konzervování a zplesnivění výrobku.


Při dlouhém uzení může maso hořknout. Při zasypáváním ohně pilinami si můžeme pomoci postříkáním pilin vodou nebo přímo jejich namočením. Teplý kouř – uzení teplým kouřem je typické pro slaninu.


Plně vybavená speciální udírna pouze na uzení studeným kouřem s elektrickým generátorem kouře a kompletní výbavou. Je mi let od svých ti let si pamatuju že můj děda udil studeným kouřem a myslím že ne jinak než jsem přišel na svět, vcelku na tom nic není, už při bourání půlek prasete vědět jaký maso na to půjde, pak ho nechat vyvěsit nějakou dobu než půjde naložit hlavně do soli s trochou česneku a pak přes dřevěné. Už máte vyuzené nějaké ty dobroty na Vánoce? Pokud ne, pak nastal optimální čas.


Uzení studeným kouřem

Pro přípravu klobás využijeme uzení studeným kouřem. Možných postupů je samozřejmě celá řada, takže si popíšeme jen jeden z nich. Maso k uzení a přípravě klobás by se mělo zpracovávat až několik dní po porážce, až ve chvíli, kdy je již patřičně odleželé. Dobrý den, váha masa ve výsledku moc nerozhoduje, protože ve své podstatě maso kouřem sušíte.


Vyvětrává se - takto 5x dokola s tím že. Je uzení studeným kouřem zdravější než uzení teplým kouřem ? V zásadě se dá říct, že uzení studeným kouřem je zdravější než uzení teplým kouřem , a to právě z důvodu nižší provozní teploty, díky které se vzniká při uzení o něco méně zdraví škodlivých látek. Můj soused (původem maďar) mě dovezl od jeho tátínka stále žijícího v Maďarsku recept na pravou čabajku. Udí se také studeným kouřem , cca 3dny (72h) Jeho tatínek to praktikuje tak že když je čas tak to jede v kuse a nebo udí když má čas třeba po hodinách vždy ale součet musí dělat těch 72h.


Uzení studeným kouřem

V jednom návodu se říká že se mají udit studeným kouřem 2-dny,teplota kouře 25. Adaptér studeného kouře pro udírny Bradley pro uzení studeným kouřem. Historie uzení je prastará – je zřejmé, že podobným způsobem upravovali lidé.


S klasickým uzením studeným kouřem nemám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky