pondělí 17. dubna 2017

Masové fondue ve vývaru

Fondue garnituren von Nouvel, Spring, Stöckli u. Ab 50€ portofrei bestellen. Top-Hersteller Stöckli! Käselaib auf den Teller gestrichen. Die volle Bandbreite an Geschmack.


Masové fondue ve vývaru

Probieren Sie den Schweizer Käse! Pfännchen eine Frage der Phantasie. Free Shipping Available. Další specialitou našeho podniku je masové fondue.


Místo oleje používáme horký hovězí vývar, ve kterém se maso připravuje. Maso tak získá lehkou a chutnou příchuť hovězího vývaru. Jako přílohu podáváme několik druhů pečiva. Běžně používáme při servírování fondů ( fondue ) i několik studených omáček jako je kari, česneková, bylinková, pepřová …. Maso můžeme den předem marinovat, bude pak vláčnější a rychleji se připraví.


Masové fondue ve vývaru

Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a přidáme společně se sojovou omáčkou a pepřem do vývaru. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi minut. Maso nakrájíme na tenké plátky, které rozprostřeme do vějíře na talíři. Ve vroucí vodě (dl) povaříme asi minutu sojové výhonky, vyjmeme a necháme okapat.


Zbylý stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky a dáme do omáčky, kterou necháme vychladnout. Maso a játra očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kostičky nebo nudličky. Vývar ohřejeme a naplníme jím hrnec pro přípravu fondue , pod kterým udržujeme plamen.


Masové fondue ve vývaru

Kousky masa a jater napichujeme a vaříme asi minut ve vývaru. V dnešní době fondue představuje klasickou zábavu labužníků. Dokáže zpestřit obyčejné jídlo nebo hostinu.


Fantazii se při přípravě fondue meze nekladou, dnes se nepoužívá pouze sýrová omáčka, ale můžete si společně maso na vidličce osmažit nebo uvařit ve vývaru. Masové fondue je chutný a stylový pokrm, který si oblíbili všichni, včetně Čechů. Pro domácí přípravu fondue máme v nabídce praktické sady na masové fondue.


Připravte si luxusní masové fondue. Fondue zahřejte nebo rozpusťte na vařiči a teprve poté je umístěte na stůl nad lihový kahan. Pokud chcete dělat tradiční sýrové fondue , dejte přednost keramické nádobě či kotlíku, pro smažení masa v oleji zvolte litinový kotlík.


Pokud se budete věnovat přípravě fondue ve vývaru , kupte si nádobu z nerezu. Krevety smícháme s předem rozetřenou chilii pastou s olivovým olejem. Kotlík na fondue s vývarem postavíme na ohřívač a vývar stále udržujeme horký. Ryby a humry omyjeme a osušíme, nakrájíme na sousta. Bagetu nakrájíme na kostky.


Stolovníci si sami napichují zeleninu, humry a ryby a vaří je ve vývaru. K fondue podáváme omáčky podle výběru. Ve starší literatuře se uvádí, že kdo toto fondue vymyslel, musel mít dobrý chuťový smysl pro to, co podat jako přílohu. A to platí i pro dnešní přípravy fondue. Pokrm má často tajemný název, hlavně v kuchyni čínské nebo japonské, ale nemusí být připravován z netradičních nebo méně známých surovin.


Někdo raději masové fondue připravuje místo v horkém oleji ve vývaru , sousta jsou pak uvařená, také se připravují o něco déle. Poznámka: Okořeněné kousky masa v horkém oleji mírně prskají, proto maso můžeme opékat neokořeněné a jednotlivá sousta si pak dochutit po opečení. Zalijte 3ml hovězího vývaru , 1ml smetany ke šlehání, prošlehejte a za stálého míchání vařte minut do zhoustnutí. Na slabé plátky nakrájíte maso, zeleninu, houby - napíchnete na vidličku a vaříte ve vývaru v kotlíku, který je uprostřed stolu a vaří se v něm vývar. Pro gurmány je variantou také masové nebo rybí fondue.


Tyto druhy jsou poněkud náročnější, protože namáčené kousky se musí tepelně zpracovat. U ryb je to snadné, jelikož jim stačí krátká úprava, kousky se namáčejí ve vývaru , který bublá ve fondue nádobě. Ve vysokém hrnci opékejte rolády několik minut ze všech stran, dokud se maso nezatáhne. Přidejte jemně nasekanou mrkev, cibuli a celer, osolte a opepřete.


Přidejte trochu hovězího vývaru , nechte vařit přikryté po dobu hodiny nebo dokud nebude hovězí maso měkké. Během vaření lze přidat více hovězího vývaru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky