pátek 21. dubna 2017

Ovocné knedlíky na páře

Ovocné knedlíky na páře

Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára. Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku.


Ovocné knedlíky na páře

Tématické fráze: ovocné knedlíky ovocne knedliky z domaci pekarny ovocne knedliky z pekarny ovocné kynuté knedlíky z domácí pekárny péřové kynuté knedlíky ovocné knedlíky vařené v páře kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny ovocné knedlíky v páře ovocné knedlíky na páře ovocné knedlíky v domácí pekárně. Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané hosty. Do těsta zabalíme polovinu meruňky a tvarujeme knedlíky , následně je rovnáme vedle sebe do pekáčku spojem dolů. Ovocné knedlíky bez lepku.


Pekáč nejprve přikryjeme a knedlíky pečeme asi čtvrt hodiny, poté poklici sundáme a pokračujeme v pečení dalších minut, až knedlíky získají zlatavou barvu. Připravené ovocné knedlíky ihned. Každý je chválí a ta hladká mouka ničemu nevadí, když se to dělá na páře.


Tématické fráze: kynute ovocne knedliky kynute knedliky kynuté ovocné knedlíky na paře kynuté jahodové knedlíky recept nejlepší kynuté ovocné knedlíky vařené v páře kynute ovocne knedliky recept recept na kynuté ovocné knedlíky kynuté ovocné knedlíky v pare ovocné kynuté knedliky v paře ovocné kynuté knedlíky. Jak tedy knedlíky v páře vařit? Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát. Knedlík jako takový připravíme úplně stejně. V poslední době knedlíky místo ve vodě vařím v páře na látkovém ubrousku – nemusí se tolik hlídat, nikdy se nerozvaří.


Když se mluví o typickém českém jídle, nenapadá mě vepřo knedlo zelo nebo svíčková, ale právě ovocné knedlíky. Už jsem jimi hostila Angličana, Francouze, Švédy i Japonce a nadšení byli. Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem. Toust s avokádem je opravdu zdravá svačina plná vlákniny a dalších nám prospěšných látek.


Ovocné knedlíky na páře

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Na přání dětí jsem pekla tvarohové buchtičky. My máme nejraději tvarohové, ale klidně můžete připravit i povidlové, čokoládové nebo ořechové. Recepty na varenie pre všetkých kuchárov a kuchárky.


Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady. Když napíšeme knedlík na páře , je důraz kladen na technologii vaření, náplň může být jakákoliv. Zatímco „buchtou na pare“ je vždy míněn sladký blboun. Tuhle vychytávku, knedlíky (pěry) pečené podobně jako buchty, a navíc zalité mlékem, prostě musíte vyzkoušet!


Ovocné knedlíky na páře

U plněných zase oceníme, že i když z nich něco vyteče, nic se neděje. Těsto rozdělíme na díly, vytvoříme stejně velké šišky a necháme naposledy minut kynout. Dovnitř dáme pařáček na ohřívání knedlíků a necháme vodu zavařit. Do trošky vlažného mléka rozdrobíme droždí a rozmícháme se lžící cukru - počkámne, až vzejde kvásek.


Polohrubou a hrubou mouku prosijeme a přidáme špe. Do hrnce dáme pařák na knedlíky a vlijeme vodu, kterou necháme vařit a pařák vyložíme plátnem nebo čistou kuchyňskou útěrkou. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do útěrky knedlíky , hrnec zakryjeme poklicí a vaříme v páře - minut až budou knedlíky hotové.


Plát rozkrájíme na čtverečky, ty poklademe ovocem, zabalíme a necháme ještě minut nakynout. Pokud máme hrnec na vaření v páře , vaříme knedlíky v něm, pokud ne, můžeme použít utěrku, kterou uvážeme kolem hrnce. Dnes bychom se s vámi chtěly podělit o náš oblíbený recept na ovocné knedlíky. U nás jednoznačně vedou knedlíky z tvarohového těsta (tedy až na ty s borůvkami, ty jsou nejlepší kynuté). Postavte na vařič a přiveďte vodu k varu.


Na utěrku naskládejte koule, přiklopte druhým hrncem a vařte je asi minut (v půlce vaření je můžete obrátit). Uvařené knedlíky dejte. Znáte vůbec někoho, kdo by neměl rád ovocné tvarohové knedlíky ? Tato sladká dobrota je totiž jedním z pokrmů, po kterých se oblizujeme až za ušima, jen co na ně pomyslíme.


Vyzkoušejte recept na tvarohové knedlíky ze Skromné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky