středa 5. dubna 2017

Prodám gravitační nůž

Prodám ze své sbírky top stav gravitační nůž. Dřevěné pažbičky jsou původní. Výklopný hrot označen přejímací značkou.


Nůž je opravován, má nové střenky, je opravená čepel. Je vidět, že byl nůž rozebírán. Nejspíš bylo zlomeno pero. Stále hezký dobový artefakt.


Pojem „ gravitační nůž “, v němčině též „Fallmesser“, vychází ze způsobu vysouvání čepele, jinak zcela skryté v rukojeti. Vysunutí lze provést po stlačení hřbetní pojistky vnitřní pružiny na palcové straně u záštity nože, poté je třeba nožem buď mávnout nebo jej prostě otočit záštitou dolů. Název odpovídá způsobu vysunutí ostří. Stejným způsobem se zavírá. Ale zpět k noži, který prošel dvouměsíčním redakčním testem.


Inzeráty kategorie nože, dýky, bodáky s možností bezplatného přídávání inzerátů obsahující nože, dýky, bodáky návštěvníky. Nůž má zlomenou hřbetní pojistku a čepel je zaaretována šroubky. Fallschirmjäger) spadající pod Wehrmacht-Luftwaffe, Německo druhá válka.


Kč bych byl velmi opatrný, reálně se prodávají od tis. Největší roli hraje výrobce, samozřejmě částečně i stav. Nůž pro Bundeswehr z tohoto vycházel. Inzerát Nůž s bodákem v okrese Jablonec nad Nisou, cena dohodou, od jiraskova. Vycentrovaný, nádherně hladký cho holý!


Zdar, nůž bundeswehru – eickhorn má (u použitejch kousků z armády) občas ohlou hřbetní pojistku. Na plastu je drobná nepatrná povrchová prasklinka (bublinka v plastu). Originální gravitační nůž Carl Eickhorn pro Bundeswehr.


Doba dodání (od obdržení platby) 4-dní. Gravitační nůž FJ Fallmesser značený rozebíratelný II. Nože - Nůž : Nabídka kvalitních značkových nožů. Nože s pevným ostřím, zavírací nože, kapesní nože, lovecké nože, kuchyňské nože, meče, dýky.


Nůž je v zachovalém stavu, funguje jak má, v zavřené poloze hezky drží, v otevřené poloze má čepel vůli. Jedná se pouze o kosmetickou vadu. Zdravím před časem se mi podařilo získat při vyklízení bytu v Teplicích tento gravitační nůž. Po mechanické stránce je funkční, bohužel má ulomenou špičku. Rád bych čepel opravil, ale nechci nůž roznýtovat.


Dýka - nůž - bohužel bez střenky. Platbu očekávám do pracovních dnů. Možné i osobní převzetí. Slušný stav nalezový stav! Dobově opravený, funkční!


Bezplatný inzertní portál zaměřený na zbraně, střelivo, uniformy, vojenskou výstroj, airsoft, paintball, historické zbraně, repliky a vojenskou techniku. Hmotnost nože 179g, celková délka 2mm, délka čepele 1mm, ocel 7CrHCR. USA, originál zabalený, v ČR již nesehnatelný!


Cca rok mi doma leží v zásuvce. Nůž nebyl rozbírán, broušen ani jakkoliv jinak upravován. Jednalo se o nůž , jehož název vychází ze způsobu vysouvání čepele, jinak zcela skryté v rukojeti.


Free Shipping Available.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky