pondělí 17. dubna 2017

Noční proud cena

VT, denní proud ) a nízkého tarifu (NT, noční proud ) se liší v závislosti na distributorovi, sazbě, ročním období či dnu v týdnu. Noční proud od ČEZ: Jak poznáte, kdy odebíráte levnější elektřinu? Doba, kdy levnější elektřina putovala do zásuvek českých domácností pouze v noci (od 22:do 6:00), už je dávno pryč. Dnes se střídá odběr v nízkém a vysokém tarifu několikrát v průběhu dne.


Během nočních hodin mohli zákazníci odebírat elektřinu za nižší cenu než ve dne. Kdo má nárok na noční proud ? Abyste mohli využívat noční proud , musíte mít se svým dodavatelem sjednaný dvoutarifový produkt. V něm se střídá vysoký tarif s nízkým tarifem, od nich se pak odvíjí cena elektřiny. Taky díky slevě poptávka neustávala, ani když nebe patřilo souhvězdím.


Ale noční proud , znamenající výhodnou cenu energie, mohl zapříčinit opačný extrém. Kdyby obyvatelstvo republiky náhle zapnulo všechny elektrospotřebiče, napětí v rozvodné síti až nebezpečně poklesne. Není tedy vždy pevně a stejně stanoveno, že noční proud je vždy noční a ten denní zase přes den, distributoři ale časy zveřejňují a můžete tak jednoduše zjistit, kdy levnější tarif sepne i vám.


Pokud náročné spotřebiče zapínají v době, kdy jde nízký tarif, jemuž se dříve říkalo noční proud , mohou ušetřit. Ještě než se podíváme na konkrétní výpočty, které nám ukážou jak moc může být nízký tarif výhodný, pojďme si ujasnit pojmy. V první řadě je třeba říct, že noční proud už neexistuje. Jaké jsou časy spínání HDO?


Přečtěte si, jak funguje nízký tarif, neboli noční proud , a jak zjistit časy, kdy se u vás přepíná tarif z vysokého na nízký a naopak. Nízký tarif můžete z minulosti znát jako noční proud. Dnes už ale neplatí, že se nízký tarif zapíná jen v noci. U spousty sazeb je k dispozici i během dne. Odebírat Zadejte, prosím, vaši celou e-mailovou adresu.


Levný proud , nebo taky levný tarif. Cena elektřiny v Nízkém tarifu, ve Vysokém tarifu (VT, NT, nočního proudu, denního proudu) v distribučních oblastech ČEZ, E. Kontakty na distributory elektrické energie. Společnost Mikrovlny s. Nahradily ho dvoutarifní sazby, v jejichž rámci je domácnostem poskytován nízký tarif. Přestože tuzemští distributoři elektrické energie nabízejí širokou paletu dvoutarifních sazeb, zákazníci je mohou využívat až po splnění konkrétních podmínek.


To je sice hezký, ale to spíná pouze v pevně nastavený čas. Prý se snaží noční proud zapínat nepravidelně, plus mínus hodina, aby lidi nedělali přesně to, co Zdenok potřebuje. Uvedené časy vysílání povelů HDO platí pro základní stav distribuční soustavy za normálních provozních podmínek. Když jsem si to ověřoval. V případě nutnosti provedení provozních změn v distribuční soustavě, vyvolaných nepředvídanými okolnostmi, může dojít k lokálním a časově omezeným úpravám časů vysílání s dodržením pravidel pro vysílání.


HDO (hromadné dálkové ovládání) zapíná a vypíná určité spotřebiče a zároveň přepíná odběr elektřiny mezi vysokým a nízkým tarifem ( noční proud ). Naše stránky přizpůsobujeme podle toho, o které služby jste projevili zájem, a také sledujeme využití našich stránek. Nízký a vysoký tarif – vysokému tarifu (VT) se přezdívá denní proud , nízkému tarifu (NT) noční proud. Elektřina v rámci nízkého tarifu je levnější, ale je k dispozici jen po určitý počet hodin denně (– v závislosti na sazbě a denní době).


Možnost využívat noční proud získáte až po splnění určitých. Vámi zadané osobní údaje bude jako správce zpracovávat společnost ČEZ Prodej, a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky