čtvrtek 19. října 2017

Dřevovláknitá deska podlaha

Tato dřevovláknitá deska PAVATEX se užívá pro konstrukce zejména akusticky ale i tepelně izolačních podlah se zvýšenou kročejovou neprůzvučností. Systém tvoří kombinace dřevovláknité desky a dřevěné lišty, navzájem spojené perem a drážkou. Dřevěná lišta slouží jako „polštář“ pro upevňování.


Označení Hobra vzniklo zkrácením německého názvu Holzfaserplattenwerk Braunau, což v překladu znamená továrna na dřevovláknité desky Broumov. Hobra zelená 8mm, podkladová dřevovláknitá.

Označení dřevovláknitých desek Hobra se stalo součástí spisovné češtiny a výroba se postupně přesunula do zahraničí, kde se začala prodávat pod různými výrobci. Laminátové plovoucí podlahy Nosnou deskou kvalitních laminátových podlah je HDF deska ( dřevovláknitá deska tvrdá jako beton, s celistvou strukturou ). HDF desky můžeme kašírovat, potiskovat, dýhovat nebo také lakovat. Univerzální dřevovláknitá deska (hobra) pro široké použití. Deska Standard Isolant je univerzálním materiálem dříve nazývaným hobra.


Využívá se zejména jako kvalitní kročejová izolace do suchých podlah. Vzhledem k malé tloušťce se s výhodou kladou až tři vrstvy.

Dřevovláknitá deska difuzně otevřená deska EGGER DHF tl. Pořádná podlaha potřebuje několik vrstev, přičemž každá má svou úlohu. Základ je samozřejmě pevná vrstva, na kterou je možné izolace položit. Ať se už jedná o dřevěné desky, beton, či hurdisky.


Pak následuje první vrstva skladebné podlahy. Většinou to bývají dřevovláknité desky (hobra), desky z minerální. HDF deska (z anglického High Density Fibreboard) je nejtvrdší dřevovláknitá deska vyrobená z jehličnatých dřevin.


Nejčastěji se používá v nábytkářství, své uplatnění však nachází i ve stavebnictví. PAR-KY PRO - PODLAHA S DŘEVĚNOU DÝHOU V CENĚ LAMINÁTU. Tato dřevotřísková (HDF) deska je srdcem laminátové podlahy Quick-Step.


HDF znamená ‚ dřevovláknitá deska vysoké hustoty‘. Tvoří ji zpracovaná dřevěná vlákna a vysoce kvalitní melaminová pryskyřice. Jde o nově zpracovanou dřevovláknitou desku, jež umožňuje využití všech částí stromu. Na vyrovnávací podsyp se položí vlastní sádrokartonová podlaha F146.


Pro snížení kročejového hluku je možno na podsyp pod sádrokartonové desky vložit ještě vrstvu kročejové izolace. Jako velmi vhodná se osvědčila dřevovláknitá deska tloušťky mm.

Dílec má po obvodu polodrážku. Mohou být pro zvýšení stavebně-technických vlastností doplněny podkladní izolační vrstvou (suchý vyrovnávací podsyp, dřevovláknitá deska , stabilizovaný polystyren, minerální izolace). Podložka pod podlahy ADIPAN - dřevovláknitá deska mm. Jedná se o dřevovláknitou desku nelisovanou je velmi kvalitní, ekologická, bez chemických přísad.


Tato deska je vyrobena z lignocelulózových vláken. Má výborné izolační, tepelné a zvukově izolační vlastnosti. Interiérové studio Mandelli s. Naším hlavním sortimentem jsou však dveře a zárubně, které u nás naleznete v nejširším sortimentu.


HDF (High density fibreboard) = dřevovláknitá deska s vysokou hustotou, která se již po dlouhá léta používá na výrobu kvalitních plovoucích Laminátových podlah se v posledních letech hojně používá jako nosný prvek pro designové Vinylové plovoucí podlahy. Nevyužité předvrtané otvory, nebo jednotlivé spojovací prvky je rovněž třeba zatmelit. Korková podlaha se lepí na podklad nebo skládá na podklad se zámkovým spojem. Podkladem pro korkovou podlahu může být beton, anhydritový potěr, OSB deska nebo dřevovláknitá deska.


Je důležité, aby byl podklad čistý a suchý. Jak udělat podlahu z desek Cetris na nosnících cementotřísková deska CETRIS. Unsubscribe from cementotřísková deska CETRIS?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky