pátek 27. října 2017

Jak udělat popcorn do mikrovlnky bez mikrovlnky

I Drank Celery Juice For DAYS and This is What Happened - NO JUICER REQUIRED! Odešla nám mikrovlnka, už jsme sice objednali novou, ale ještě není skladem. No problém je v tom, že si chlap NUTNĚ musí udělat popcorn (máme ten klasický v sáčku do mikrovlnky) a pořád tady chodí a vymýšlí různé varianty Chtěla bych mu to zjednodušit, prostě ho jinak neudělá že? Pokud ale budete používat popcorn do mikrovlnky a kukuřici vysypávat z papírových sáčků, bude se s velkou pravděpodobností připalovat. Takové řešení je současně pracné a neekonomické.


Pokud jste si pořídili balíček sypané kukuřice pro přípravu popcornu, můžete se ihned postit do jeho přípravy. President Nelson Shares Message of Hope during Coronavirus Outbreak - Duration: 3:09. The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints Recommended for you. Jak si udělat popcorn doma, bez mikrovlnky. Nalijte lžíce oleje do těžkého hrnce nebo větší pánve a zahřejte na středně vysokou teplotu.


Vyzkoušejte teplotu oleje na dvou jádrech kukuřice a když jedno praskne a vynoří se, dosypejte všechna ostatní jádra na pánev a přikryjte pokličkou. Když kukuřice začíná praskat. V malé misce spolu smíchejte kukuřici s olejem a solí (popřípadě dalšími ochucovadly). Poté popcorn nasypte do hnědého svačinového sáčku a zatřepejte s ním, aby se ingredience promísily. V mikrovlnce by se sáček s popcornem.


Dělala jsem ho vždy přesně podle návodu. A opravdu zbyvalo jen několik zrnek. Ale už asi roky kupuju hotový. Docela si poslední dobou ujíždíme s holkama (11m a 75roku) na téhle pochoutce, kupuju slanou nebo máslovou, takový ten balíček 100g, uvnitř je poskládaný papírový pytlík se zrníčky, dá se to na 3min do mikrovlnky a je hotovo.


Hotový popcorn přesypeme do mísy a podáváme. My mikrovlnku už nemáme a popcorn děláme ten obyčejný do mikrovlnky (kupujeme v Albertu). Roztrhneme pytlík, obsah dáme na pánev, přikryjeme skleněnou poklicí a občas mírně potřeseme. Zrníček, co nepuknou, je maximálně 1 většinou ale i ty jsou mírně napuklá a dají se sníst. Dřív jsme ten samý popcorn dělávali v mikrovlnce a nepuklých bylo mnohem víc.


Miluju popcon, ať už ten z kina nebo z mikrovlnky. Pokouším se dělat i domácí. Ach jak by mi tuto práci ušetřil popcornovač!


Slaný popcorn zmáknete lehce, ale jak na ten sladký a barevný? Hmm to je otázka… Proto vám dnes ukážu návod na to jak si udělat domácí sladký barevný popcorn. Základem popcornu je popcorn. M půjčky bez poplatků s vyřízením online, M půjčky rychlá cesta k půjčce s výhodným úrokem a přehlednými podmínkami. Budete potřebovat jenom 1g kukuřice, ml oleje a hrnec.


Do hrnce nalijte olej, přidejte kukuřici, zahřejte na plotně a přiklopte. Kukuřice co nevidět začne pukat, což znamená, že je hotová. Na dochucení můžete přidat trochu mořské soli či vaše oblíbené bylinky podle chuti. Za malé mikrovlnky sú považované tie s objemom až l, mikrovlnky s objemom nad l sú rozmernejšie.


Do malých nič viac ako tanier nedostanete, do väčších okrem taniera vložíte aj rozmernejšie podnosy, plechy či misky. Minulý týden jsme zašli po celkem dlouhé době do kina a já jsem se chvíli rozmýšlela, zda si koupit či nekoupit k filmu popcorn , abychom měli ten správný kino zážitek… Pak jsem se podívala na ty ceny a došlo mi, že si film užiju daleko lépe bez Coly a bez popcornu, které by stály asi tolik, co další vstupenka. Připravte si vynikající domácí popcorn bez škodlivých přísad a glutamátů. Tato nádobka M-Cuisine je pro to jako stvořená!


Na její dno jen stačí nasypat zrnka kukuřice, ohnout vrhní část tak, aby se překrývala a následně dá nádobku na několik minut do mikrovlnky. Upražená zrna pak můžete ochutit podle vlastního. Abyste nedopadli stejně, udělejte si alespoň zdravější variantu. Vezměte hrnek plný kukuřičných zrn, pokapejte je lžící rostlinného oleje, jen mírně osolte, zamíchejte, nasypte do papírového sáčku a vložte na minuty do mikrovlnky.


Popcorn má hodně kalorií, nezdravých tuků a soli. Můžete dostat rakovinu, když si budete připravovat popcorn v mikrovlné troubě? Nenadhazujeme tuto otázku, protože bychom byli zastánci teorie o škodlivosti mikrovln jako takových.


Nicméně svého času byly nebezpečné sáčky, ve kterých se popcorn připravuje. A tak dodnes mezi lidmi panuje přesvědčení, že popcorn z mikrovlnné trouby je tichý zabiják. Popcorny, které nabízejí v kinech, bývají často dost mastné, sladké, přesolené nebo jinak okořeněné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky