pátek 27. října 2017

Použití pesta z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku je alternativou k jiným bylinkovým pestům. Ano, pesto rozhodně nemusí být jen z bazalky. Navíc pesto je ideální způsob, jak uchovat medvědí česnek. Podívejte se, jak vyrobit pesto z česneku medvědího i na to, k čemu se hodí. Máme pro vás hned několik receptů.


Skvělé je i pesto z rukoly, špenátu, chřestu nebo jarních cibulek. Stejně jako se dá variovat s bylinkami, jde to i s. Pesto přelijeme ve skleničce trochou oleje, aby nebyl povrch vystavený vzduchu, uzavřeme a vložíme do chladničky. Takto máme pesto vždy po ruce a je připraveno k okamžitému použití. Skoro jakoukoli zelenou bylinku můžete rozmixovat na pesto. Základní dávkování je lístků medvědího česneku , 1ml panenského olivového oleje, g pinií, které nepochází z Číny, a g strouhaného parmazánu.


Všechno společně krátce rozmixujte, nic na tom není. Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni domácí pesto z medvědího česneku pesto. Použití pesta recepty, které budete milovat. Pokud jej chcete skladovat, nejlepším způsobem je výroba pesta. Níže naleznete recept na báječné pesto z tohoto jarního zázraku!


Nejdříve medvědí česnek. Jedná se o oblíbené kuchyňské koření, které chutná jako česnek, ale nepáchne po něm z úst. Hodí se do polévek, omáček, vaječných jídel nebo jen tak na chleba s máslem. Léčivé účinky medvědího česneku. K celkovému pročištění těla se používají listy i cibule.


Pesto z česneku medvědího Vám může vydržet rok i déle, jen je třeba dodržet několik zásad. Dokonce při zastaralém kašli se zahlenění průdušek uvolňuje a tak mizí i dušnost. Pokud má někdo z vás podrážděnou slinivku nebo krvácivá střevní onemocnění, doporučuji zařadit tento recept, tuto raw verzi - měsíců po odeznění příznaků. Nemusíte být ale vůbec smutní, pesto si můžete udělat dopředu už teď a uchovat ho v ledničce ;) A jak jsem se k česneku dostala já? Děkuji za recept, včera jsem udělala první „pokus“, je skvělý, ještě zkusím s ořechy:) Ale mám dotaz, myslela jsem, že syrový olej není vhodné jíst, včera jsem si zbytek dala do krémové polévky, bylo to velice dobré, ale bylo mi z toho velmi těžko, jako bych snědla spoustu česneku.


Ponorným mixérem směs trochu rozmělníme. Medvědím pestem plníme malé skleničky do 2ml se šroubovacím uzávěrem. Velké sklenice moc plnit nedoporučuji, pesta je pro rodinu zbytečně moc. Nejprve si uděláme pesto z medvědího česneku : Listy medvědíme česneku pořádně omyjeme a necháme okapat.


Poté je vložíme spolu s vlašskými ořechy do mixeru a zalijeme olivovým olejem. Rozmixujeme dohladka, trochu osolíme a jemně okyselíme citronovou šťávou. Přidáme strouhaný parmazán a vše promícháme.


Ajka Bazalkové, petrželkové, koprové, mangoldové, z medvědího česneku , z mrkvových natí, kopřiv, libečku, ředkvičkových listů. Pesto je moc dobré a lze ho trochu použít na nějaké uvařené celozrnné těstoviny, vice nikoliv. Ochutnala jsem ho, a i když zde není přidán normální čerstvý česnek, rostlinné silice z česneku medvědího jsou i tak dosti výrazné a mohly by způsobit při větším množství podráždění slinivky.


Vydrží cca rok, přidáváme k masu, na chlebíčky či chuťovky jako dekoraci, při použití tohoto pesta nemusíte vůbec přidávat klasický česnek. Uchováváme v chladu a temnu. Nápoj osladíme medem a každý druhý den vypijeme pár doušků.


Víno z medvědího česneku připravíme tím způsobem, že nakrájíme hrst listů, vložíme do hrnce, zalijeme čtvrt litrem bílého vína a krátce povaříme. Posílíte si tak imunitu a vyhnete se všem chřipkovým epidemiím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky