pátek 27. října 2017

Holandské pivo

Holandské pivo

Holandské pivo , Pivotéka BeerGeek. Rasputin is a sweet imperial stout with lots of chocolate and coffee notes accompanied by plums. Anna se vyučila kuchařkou, Martijn oprášil starý recept na holandské pivo s jemnou příchutí koření, do týmu se přidal dědeček Gerard a kamarádka Evča, a tak vznikl Rodinný pivovar Švihov. Budujeme ho pro všechny, kdo chtějí ochutnat poctivý venkov. V našem pivu, domácím jídle, voňavém vzduchu a místním ovoci a. Možná to někoho překvapí, ale v současné době jsou Holanďané největšími exportéry piva na světě.


Najväčší výber piva z oceňovaných holandských pivovarov za skvelé ceny. V ponuke viac ako 4druhov piva. Zlatavé pivo s bohatým ovocným aroma. V chuti je lehce sladové a nasládlé, v doznívání pak jemně hořké.


Jedná se o trapistické pivo - tato piva jsou vařena mnichy (nebo pod jejich přímým dohledem) jednoho ze 14-ti trapistických klášterů. Tropické podnebie robí z ostrovov celoročne dostupnú destináciu s vysokými teplotami. V letných mesiacoch na Záveterných ostrovoch (Saba, Sint Eustatius a južná časť ostrova Sint Maarten) hrozí riziko hurikánov. Volksbieren (zkratka VB).


Německý národní nápoj das Bier se vyrábí z kvašeného zrní a nemá nic společného s pivem. Sháníte dárek (nejen) na poslední chvíli? Vybírejte z naší nabídky originálních dárkových košů a pivních setů. Zaručujeme kvalitu a rychlé dodání. Nejprodávanějším pivem na světě je holandské pivo Heineken.


Oblíbené je také na území USA, Kanady, Nového Zélandu a Austrálie. Jde často o země, kde převládá protestantství, které nepovažuje víno za krev Krista pomocí transsubstanciace, takže víno nemá podporu (ve středověku převažovala produkce vína mnichy). Mimo nadnárodní kolosy produkující výše zmíněné lagery se zde etablovalo přibližně menších, moderních pivovarů, které produkují spíše svrchně kvašená piva belgických, nebo anglo-amerických stylů. Belgické a holandské pivo. Anglické, skotské a irské pivo.


Holandské pivo

Ostatní zahraniční pivo. Už jste si u nás mohli přečíst články o pivě ve Švédsku obecně a též o pivovarech a pivních barech ve Stockholmu. Dnes se zaměříme na ta nejlepší švédská piva, která jsme ochutnali, a doporučíme pár pivovarů, se kterými nešlápnete vedle.


Historie piva ve Švédsku sahá až někam do dávných dob, kdy bylo pivo oblíbeným nápojem starých Vikingů. Perfektně nahradí klasické celovečerní popíjení ležáků. Snadno pitelný kousek, který osvěží a skvěle uhasí žízeň. Tradiční holandské sušenky plné sýra a bylinkového krému, jsou křupavé, voňavé a silně návykové. Jsou pečené v troubě a hodí se skvělé k pivu i vínu, nebo jako aperitiv.


Holandské pivo

V Černém Potoka chtěli udělat pivo , které bude čiré, ovocné, hodně prokvašené, pitelné a hořké, hodně hořké. Použili tak kombinaci chmelů Columbus, Citra (cryo) a Motueka. Tento styl je velmi podobný stylu Barley Wine s rozdílem, že v tomto případě přesahuje podíl pšeničného sladu.


Pivo uvařeno ve stylu Wheat Wine.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky