pondělí 18. prosince 2017

Jak odstranit vodní kámen ze skla

Důležité je určit, co je zaschlý vodní kámen a co plíseň. Na spodní části skleněné plochy se mohou tvořit nazrzlé či žluté vrstvy, které na první pohled vypadají jako vodní kámen. Ale jak nám z vlastní zkušenosti poradila kolegyně, většinou jde o plíseň. Detaily jak vyčistit sprchový kout najdete v podrobném článku.


Pro odstranění vodního kamene ze skla platí stejné postupy jako v předešlém bodě.

Mám takový problém, máme nový sprchový kout (dveře z průhledného plastu a stěny takový černý lesklý materiál vypadá to jak černé sklo). Teď jsem ho asi po měsících chtěla vyčistit, ale zůstaly mi tam jakoby zaschlé kapky vypdá to jako vodní kámen. Pojďme se ale ještě podívat, jak rychle a snadno odstranit vodní kámen a dosáhnout zářivě lesklého skla bez zbytečného potu.


Použila jsm cilit bang ale vůbec to nepustilo. Stěrku mějte vždy po ruce Jedním ze způsobů, jak předejít vzniku vodního kamene a pečovat o choulostivé skleněné plochy, je jejich pravidelné stírání klasickou stěrkou na okna. Ahoj, mám dotaz za moji sestru.


Zkoušela čistič na okna, nic.

Ale zevnitř na sklech ve spodní části je přischlý vodní kámen. Poradila jsem jí oranžový cilit bang. Ale ten prý pořád stýkal, takže nestihl působit a také skoro nic nepustilo. Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak odstranit vodní kámen ze skla - nesmí se jednat o brusnou pastu. Přemýšlíte, jak odstranit vodní kámen ze skla , neúnavně se tvořící v kuchyni nebo v koupelně?


Nezáleží na tom, zda potřebujete vyčistit svou oblíbenou konvici na čaj nebo zdi sprchového koutu. Ukážeme vám efektivní ekologické a levné domácí metody pro odstranění kamene se vším všudy! I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Hned za vodovodní baterií – hlavně pokud baterie trochu kape – a v rozích sprchového koutu, kde se voda může držet.


A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou. Většina kovů je krátká na všudypřítomný vodní kámen , který se v koupelně usazuje, kde se dá. Vzpomeňte si ale, jak babička odstraňovala vodní kámen octovým roztokem nebo sodou a leccos vyčistila i citronem.


Víte, jak vodní kámen odstranit ? Tipy, jak snadno dostat vodní kámen ze skla sprchového koutu.

Vodni kamen cistim octem. Na mapy zaschlé vody na skle sprchového koutu použijte správný čisticí prostředek, který rozpouští vodní kámen.

Při použití čisticích prostředků si vždy přečtěte návod. Pomůže i roztok vody a citronové šťávy nebo směs horké vody, sody a octa. Sklo může být jakékoliv barvy: zelená, modrá, žlutá, červená a tak dále. Na povrchu skla se neusazuje vodní kámen či zbytky mýdla a jiné nečistoty. Ochrání totiž sklo před usazováním vodního kamene a nečistot.


Nejvíce nám dává zabrat vodní kámen , mýdlové usazeniny a mastnota. Octem smyjte i kámen ze skel sprchového koutu. Chemii nemůžu použít kvůli krevetkám. Naštěstí můžete odstranit většinu skvrn, co způsobila tvrdá voda, pomocí speciálních přípravků a dokonce zabránit jejich další tvorbě díky hydrofobní impregnaci.


Tyto vysoké koncentrace hořčíku a vápníku zanechávají vápenatých povlak na skle a jiných površích v domácnosti. Opět mísu spláchněte a zastavte přívod vody. Ocet nalejte do mísy a nechte působit, nejlépe přes noc. Předejdete jim pravidelným používáním čistících prostředků na toalety. Pokud je vaše záchodová mísa hodně zanesená, pak vám pomůže roztok.


Ideální je toalety čistit alespoň 2krát týdně. Vodovodní baterie či umyvadlo, které hyzdí vodní kámen , jsou tak hygienicky nebezpečné. Odstranit vodní kámen může být poměrně náročné.


Jak vlastně vzniká a jak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky