čtvrtek 7. prosince 2017

Keltská medovina recept

Recept na domácí medovinu. Nyní vám představíme základní recept na výtečný a posilující medový nápoj, na který budete potřebovat me vodu, kvasinky a živnou sůl. Co budeme k výrobě medoviny potřebovat?


Abyste docílili správného výsledku, musíte mít při ruce ty nejkvalitnější ingredience. Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Pokud medovina stále kvasí, uzavřeme opět „na volno“ a necháme dalších několik týdnů pracovat a poté stejným způsobem stočíme.


Zrání probíhá v temnu a chladnu Autor: Archiv ireceptar. Mírně nasládlá medovina s nahořklou chutí po chmelu, avšak jemná a vyvážená. Velmi oblíbené u mužů i žen.


Je to pravděpodobně jedna z našich nejstarších receptur. Keltská slavnostní medovina – rychlý recept Jednoduchou a na přípravu rychlou medovinu, bez zdlouhavého procesu fermentace, si dopřejeme za měsíčních úplňků, nebo během oslav pohanských svátků, například Beltaine, Letní slunovrat, Lughnasadh. Medovina - recept : lepší medovinu jste nechutnali! Posiluje, rozveseluje a na živáňskou připravuje. V kotlíku si z másla a cukru připravíme světlý karamel, přidáme me citronovou a pomerančovou kůru, zalijeme vodou a necháme chvíli povařit.


Takto připravený rozvar zalijeme vodkou, podle chuti můžete její množství oproti doporučenému snížit nebo naopak zvýšit. Keltská medovina skýtá plnou a výraznou chuť provoněnou sluncem. Vzbuzuje vášeň a rozpaluje oheň v krvi.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s t. Ako ale taká medovina vtedy chutila? Aký recept na jej výrobu používali?


Avšak objavili sme zrejme najstarší zachovaný recept na tento božský nápoj. Tak nech sa páči, kto chce môže. Aj medovina zažívala svoje obdobia väčšej, či menšej slávy. Dnes sa medovina na naše stoly vracia.


Pravda, ako u koho, záleží na chuti. Tradičná medovina sa pripravuje dvomi spôsobmi, za tepla a za studena. Tu je recept na našu domácu medovinu, ktorú robíme naozaj v malom množstve. Doplňujeme ji o různé lesní bobule, které měly k dispozici i dávné národy, jako třeba Keltové, když připravovali své nápoje na oslavu svátku Samhain. Teorii máme za sebou a můžeme začít „vařit“!


Uvozovky jsou zde na místě, protože my používáme kvašení za studena, tedy při °C. Je to sice delší proces, výsledná medovina nicméně obsahuje více aromatických látek a má lepší chuť. A tak jsme u něj už zůstali. Pravá medovina - austrálsky recept.


Pôvodne som zo Slovenska, teraz žijem v Austrálii. V záhrade sa nám neopeľovali kvety, tak nám poradili včely. Prvý rok sme stočili 2kg medu. V chladném počasí přijde vhod horká medovina.


Prokvasí tak cukr obsažený v medu asi na alkoholu a cukr, který kvasinky nezvládnou přetvořit na alkohol, zůstane v chuti. V dutinách stromov, kde žili včely med skvasil s dažďovou vodou. Vznikla tak prvá medovina. Keď ju objavil zvedavý človek, zachutila mu natoľko, že začal s výrobou pre svoju vlastnú potrebu. V dávnych časoch považovali medovinu za zdroj života, múdrosti, odvahy a sily.


Plný demižon opět opatříme kvasnou zátkou. Pokud je medovina sladká, ponecháme ji při pokojové teplotě (– °C) dokvasit (zátka probublává, na hladině se tvoří bublinky). V případě, že je medovina dokvašena, přemístíme ji do místnosti s teplotou – °C (např. do sklepa). Mea or honey wine, is perhaps the oldest of alcoholic beverages. Simply put, it is wine made from honey instead of grapes.


Like grape wine, it can be.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky