pondělí 11. prosince 2017

Pravé těsto na pizzu

Těsto jde vyhnětat snadno, dobře se s ním pracuje, nelepí se. Po upečení, bylo těsto nakřup, i pod surovinami. Nicméně dobré :) Dělal jsem poloviční várku, z kg mouky a vyšlo mi s přehledem, na dva klasické nízké plechy. Recept pravé italské těsto na pizzu.


Vyberte si recept na pravé italské těsto na pizzu a připravte si chutný a výjimečný pravé italské těsto na pizzu pokrm, lahůdku nebo nápoj.

Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší pravé italské těsto na pizzu ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup. Pizza je jedinečný italský pokrm, který si získal na oblibě mezi lidmi celého světa. Jednotlivé recepty se sice mohou lišit a použité ingredience se střídají podle oblasti či ročního období, nicméně pravá italská pizza je jen jedna.


V minulých článcích jsme se dozvěděli, jaké suroviny použít, abychom z našeho těsta dostaly ty nejlepší výsledky. Dnes se dozvíte, jak z těchto ingrediencí uděláte těsto na pizzu jako z pravé Italské pizzerie. Pravé těsto na pizzu by mělo kynout až hodin, aby bylo vláčné a tažné.


Po vykynutí se pizza těsto obvykle roztahuje do typického kruhového tvaru a peče se v peci nebo v troubě.

Základ každé pizzy tvoří náplň na povrchu těsta složená z rajčatového základu (sugo di pomodoro) a kvalitní mozzarely. Nekynuté rychlé těsto na pizzu recepty, které budete milovat. V tomto video, Majkl dělá vynikající pizza těsto , které lze použít také pro chléb Foccaccia.


Originální italský recept, jednoduchý recept, rychlý a skvěle tě. Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie? S tímhle těstem určitě už ne.


Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu! Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech. Poté těsto rozdělte na stejné části a nechte ještě půl hodiny odpočinout. Po půl hodině je těsto hotové, a tudíž se můžete pustit do výroby pravé italské pizzy. Pizza bude vynikající jen s originálním italským receptem na těsto.


Těsto na pizzu je základem, bez kterého se žádná dobrá pizza. Až máme hotovo rozdělíme na dva stejné díly,které ještě. Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto ,které pořádně uhněteme. Nekynuté těsto na pizzu je přece jen o něco méně náročné na přípravu, těsto je navíc podle lékařů navíc i zdravější. Nemusíte mít také strach, že by chutnalo nějak „ošizeně“.


Troubu předehřejte na 2°C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu.

Asi po minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi minut kynout. Pizzu si v pohodlí domova můžete připravit z koupeného těsta, ale domácí je domácí. Příprava je lehčí, než jste si mysleli.


Naučte se připravit těsto , které až ochutnáte, na kupované už nikdy nesáhnete. Postup krok za krokem najdete na videu v úvodu článku. S malým synkem jsme dostali chuť na pizzu a tak jsem zasedla a řekla si, že už konečně musím narazit na to pravé těsto … jako vždy to bylo ok, ale chyběla tomu ta lehkost, vláčnost a prostě ten pravý šmrnc. Všichni jsme byli jako v sedmém nebi #128521; Už se chystám na další. Jak na správné těsto na pizzu.


Když už děláme pizzu , základ je dobré těsto. To ovšem také není jen tak! Způsobů jak připravit těsto na italskou pizzu je totiž hned několik a vztahuje se k nim i řada polemik a diskuzí mezi Italy. Ve zkratce si představíme tyto postupy.


V Neapoli se tradičně začíná nejprve vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky